Hírlevelek

2021.05.28. A nassolás tudománya – a kisétkezések szerepe diabéteszben

A nassolás tudománya – a kisétkezések szerepe diabéteszben

A diabétesz sikeres étrendi kezelésében nagyon fontos a helyes étkezési ritmus kialakítása. A nagyobb vércukoringadozások elkerülésében jelenthet segítséget a főétkezések melletti kisétkezések beiktatása. Mi a kisétkezések szerepe, hogyan kell helyesen összeállítani a cukorbeteg étrendben? Videómeghívó

Zalai Noémi dietetikus előadásából megtudhatod június 1-én, kedden, 17 órától a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSZ) DiabPONT online adásában.

Kérdésed van? Tedd fel az előadást követően, az online beszélgetés során!

A DiabPONT online előadásokon a részvétel ingyenes. A CEOSZ tagszervezeti tagok a klubon, egyesületen keresztül csatlakozhatnak. A nem tagok részvételi szándékukat az iroda@ceosz.hu e-mail címen jelezhetik.

Kisétkezések – receptekkel

Előző számunkban mi is közzétettük, de számtalan más forrásból is értesülhettek a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének újabb receptpályázatáról. Idén a kisétkezésekre várják, várjuk az ötleteket.
Ahogy olvashatták A nassolás tudománya és A kisétkezések szerepe a cukorbetegek étrendjében című cikkeinkben, nagyon fontos a kisétkezés vagy köztes étkezés, hiszen az a jó, ha a szénhidrátbevitel a nap folyamán minél egyenletesebb. Ötletes, ízletes és könnyen elkészíthető recepteket tehetünk most közzé a pályázatnak köszönhetően lapunkban és honlapunkon is. Használják őket!

Az új recepteket az iroda@ceosz.hu e-mail címre várjuk legkésőbb 2021. szeptember 15-ig.

Megrendelési akció!
Rendeld meg Diabetes kiadványunkat postacímedre – most az igényes tartalmon felül Tiéd lehet a magazin Gyógyszerkártya melléklete is!

Gyermeknapi ajánlat – Készítsünk valami finomat együtt!

I. DiabKupa és sportágbemutató

A Sportos Cukorbetegek Egyesülete és a magyar cukorbeteg futsalválogatott szervezője, a DiaEuro SE közös sportnapjának célja, hogy az ország különböző részein élő cukorbeteg gyermekek, fiatalok és családjaik egy játékos sportesemény keretében találkozzanak egymással, egyben jó lehetőség a helyi közösség, a gondozó/szervezet csapatának az összetartozás erősítésére a közös részvétellel, kikapcsolódással.
A 17 évesnél idősebb fiúk, férfiak kipróbálhatják magukat futsalban az Elek Gyula Sportarénában, családjuk közben részt vehet a számtalan program egyikén.

Bővebb információk a Facebook esemény és a regisztráció alatt.

Felhívás – Diabetes Junior 2021.

A Diabetes újság gyermekeknek, fiataloknak és szüleiknek szóló Junior különszámát szeretnénk idén is összeállítani számotokra.

Mesélj magatokról szóban és képekben, mindenről írhattok nekünk! Mindenről, ami a diabéteszes fiatalok és családok mindennapjait kitölti, könnyíti vagy keseríti.
A legjobb írások nemcsak a Diabetes Junior magazin következő számában jelennek meg, hanem a Junior honlapon is.

Beküldési cím: diabetes@tudomany-kiado.hu

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!