Hírlevelek

2022.02.16. 825 évnyi diabétesz tapasztalata

825 évnyi diabétesz tapasztalata

A Joslin Diabétesz Központ az Amerikai Egyesült Államokban, Boston városában található intézmény, amely három területen is foglalkozik a cukorbetegekkel, ezek a kutatás, a gondozás és az oktatás. A kutatók, diabetológiai szakemberek és edukátorok együttes munkájának köszönhetően számos tudományos felfedezést, egyedülálló kezelési módszert és oktatóstratégiát vallhat magáénak az intézmény.
A Joslin Diabétesz Központ 1970-ben indította el érem-programját, ám annak története jóval korábbra nyúlik vissza. 1948-ban Győzelem-érem néven alapítottak díjat a 25 éve diabétesszel élők számára. A név idővel Kék szalagra módosult, amit a Joslin Diabétesz Center ma 25 éves oklevélként ítél oda.
Magyarországon is sokan vannak, akik évtizedek óta élnek együtt a diabétesszel. Szerkesztőségünk 2009 óta vállalja fel a közvetítő szerepet a magyar cukorbetegek és a bostoni Joslin Diabétesz Központ között.

Idén végre bepótolhatjuk a korábbi évek elmaradt díjátadóit: tízen vehetnek át 50 éves Joslin emlékérmet és tizenhárman 25 éves oklevelet a diabétesszel töltött évekért, így összesen 825 év tapasztalata lesz jelen a Diabetes betegtájékoztató lap XI. Civil Fórumán.

Az Alapítvány a Cukorbetegekért a Tudomány Kiadó szervezésében idén a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségével együttműködésben, az „Európa jövőjéért” programsorozat részeként rendezi meg a programot. Nagy hagyományú rendezvényünkre számos újdonsággal és aktualitással várjuk az érdeklődőket.

Időpont: 2022. március 5. (szombat)
Helyszín: Rubin Wellness & Conference Hotel (1118 Budapest, Dayka Gábor utca 3.)

A rendezvényen – a szakmai előadások mellett – átadásra kerül az Alapítvány a Cukorbetegekért Lang Gusztáv-díja is.
Bővebb információk, részletek folyamatosan a diabetes.hu közösségi oldalán.

A rendezvény ingyenes, de a részvételi szándékot előzetesen jelezni szükséges a diabetes@tudomany-kiado.hu címen a terem korlátozott befogadóképessége miatt. Minden jelentkezést visszaigazolunk.

Sok szeretettel és a Diabetes magazin idei első, legfrissebb számával várunk minden érdeklődőt a Civil Fórumon. Nem tudsz eljönni? Semmi probléma: magazinunk postacímedre is megrendelheted.

Javaslatkérés Lang Gusztáv-díj adományozására – 2022

Az Alapítvány a Cukorbetegekért kuratóriuma 2009-ben díjat alapított. Az alapító a díjat évente egy Magyarországon élő és tevékenykedő magánszemélynek/civil szervezetnek kívánja adományozni, aki a cukorbetegek valamely közösségének megteremtésében, annak működtetésében, a diabétesszel élők oktatásában, életminőségének javításában kiemelkedő eredményeket ért el.

Javaslatot tehetnek magánszemélyek, cukorbeteg-közösségek, egészségügyi intézmények, önkormányzatok.
Határidő: 2022. február 20.
További részletek, korábbi díjazottak a diabetes.hu oldalon.

Személyi jövedelemadó 1%

Kérjük személyi jövedelemadód 1 százalékával támogasd alapítványunkat! Támogatásoddal nagymértékben hozzájárulsz a cukorbetegek oktatásának továbbfejlesztéséhez. Az alapítvány fő tevékenységei: a Diabetes újság kiadása; páciensoktatási programok; orvosok és nővérek továbbképzése; a cukorbetegség prevenciója.

Alapítvány a Cukorbetegekért, Veszprém – Adószám: 19260192-2-19

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!