Hírlevelek

2021.02.25. Diabétesz és koronavírus-megbetegedés – gyakorlati tudnivalók

Diabétesz és koronavírus-megbetegedés – gyakorlati tudnivalók

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSZ) következő DiabPONT online adásában Dr. Kiss Zsófia diabetológus Covid-osztályon szerzett tapasztalatai alapján nyújt hasznos és gyakorlati tájékoztatást minden érdeklődőnek március 2-án, kedden, 17 órától.

Kérdésed van? Tedd fel az előadást követően, az online beszélgetés során!

A DiabPONT online előadásokon a részvétel ingyenes. A CEOSZ tagszervezeti tagok a klubon, egyesületen keresztül csatlakozhatnak. A nem tagok részvételi szándékukat az iroda@ceosz.hu e-mail címen jelezhetik.

Adókedvezmény cukorbetegeknek – 2021

Korábban a súlyosan fogyatékosnak minősülő magánszemély az összevont adóalapját terhelő személyi jövedelemadót csökkenthette havonta a minimálbér 5 százalékának megfelelő összeggel, ez 2020-ban 8050 forint volt. Ez 2021. január elsejétől annyiban módosult, hogy a súlyosan fogyatékos személyeket megillető személyi kedvezmény már nem adókedvezményként, hanem összevont adóalapot csökkentő kedvezményként érvényesíthető.

Mivel a személyi kedvezmény már nem adó-, hanem adóalap-kedvezmény, így a kedvezmény mértéke is változott. A személyi kedvezmény mértéke a jogosultság hónapjaiban a minimálbér egyharmadának felel meg (száz forintra kerekítve).

További hasznos tartalmak a Diabetes magazin márciusi számában.

Értesülj első kézből: magazinunkat postacímedre is megrendelheted!

Az adókedvezményről és a gyógyászati segédeszköz- és gyógyszerellátást érintő rendeletek újdonságairól lesz szó a CEOSZ DiabPONT online adásában március 30-án, kedden, 17 órától, a meghívott szakértő Dr. Strényer Ferenc diabetológus főorvos.

A témába vágó kérdéseid elküldheted az iroda@ceosz.hu e-mail címre.

A cukorbetegség házi kedvenceinket sem kíméli

Előfordul kutyában, macskában, sőt az újabban teret hódított „egzotikus" házi kedvencek között, például a vadászgörényben halmozottan jelentkezik.

Az állatorvoslás fejlődésével nemcsak könnyen, gyorsan felismerhető kedvenceink cukorbetegsége, de már rutinszerűen kezelhető is, ami régebben elképzelhetetlen volt.

Az állatok cukorbetegsége sokban hasonlít az emberéhez, de fajonként jelentős eltérések tapasztalhatók. Áttekintés a kutyák és a macskák diabéteszéről.

Magyarországon a háztartásokban egyes becslések szerint 2 millió kutyát és 2,2 millió macskát tartanak. Jelenleg még tart az online állatvédelmi felmérés, töltsd ki a kérdőívet, ha még nem tetted meg!

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

Személyi jövedelemadó 1%

Kérjük személyi jövedelemadód 1 százalékával támogasd alapítványunkat! Támogatásoddal nagymértékben hozzájárulsz a cukorbetegek oktatásának továbbfejlesztéséhez. Az alapítvány fő tevékenységei: a Diabetes újság kiadása, páciensoktatási programok, orvosok és nővérek továbbképzése, a cukorbetegség prevenciója.

Alapítvány a Cukorbetegekért, Veszprém – Adószám: 19260192-1-19