Hírlevelek

2023.05.18. „Botra fel!” – Séta a cukorbetegekért 22 városban

„Botra fel!” – Séta a cukorbetegekért 22 városban

Május 20-án ismét útnak indul az országos „Botra fel!” kampány, 22 városban csatlakozhatnak az érdeklődők a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSZ) ötödik alkalommal megrendezendő kezdeményezéséhez.

Egy közös nordic walking sétán próbálhatják ki a résztvevők ezt a minden korosztály számára élvezetes mozgásformát. A vércukor- és vérnyomásértékeket a program előtt és után is mérni fogják, így mindenki saját tapasztalata révén láthatja, hogy a mozgás az egészség kulcsa.

A pontos helyszínek és időpontok megtalálhatók a Botra fel! hivatalos weboldalán.

III. DiabKupa – családi nap

A Sportos Cukorbetegek Egyesülete immár hagyományos sportnapjának célja, hogy az ország különböző részein élő cukorbeteg gyermekek, fiatalok és családjaik egy játékos sportesemény keretében találkozzanak egymással.

Időpont: május 20., szombat
Helyszín: FTC Sporttelep – 1101 Budapest, Vajda Péter utca 48. Bejárat a dr. Köves János sétányról.
Programok: Különböző játékos versenyek a DiabKupa elnyeréséért: korosztály szerint futball, akadály- és sorversenyek, ügyességi játékok… Minden indulót éremmel és ajándékcsomaggal jutalmaznak!
A nagyobbakat és felnőtteket testösszetétel méréssel és dietetikai tanácsadással várják a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központ sport-specifikus dietetika szakirány hallgatói!

Délután felkészülési mérkőzést játszik a nemzetközi futsal Európa-bajnokságra készülő magyar cukorbeteg futsalválogatott.

A rendezvényen való részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött. Bővebb információk a Facebook esemény oldalán.

Regisztrálok!

A sebellátás buktatói – és a megoldások

„40 éve foglalkozom a bármilyen szinten elhanyagolt cukorbetegség következtében kialakuló neuropátia okozta sebek gyógyításával. Tapasztalatból mondom, hogy a sebellátás a cukorbetegek esetében bonyolult dolog. Egy konyhai balesetből fakadó vérző seb nem ugyanaz, mint a cukorbetegség következtében a lábunkon kialakuló seb.”

A Civil Fórum délutáni programjában dr. Rozsos István szórakoztató stílusú, de roppant hasznos előadását hallhatták a jelenlévők. Ennek – kicsit komolyabb – írásos változata megjelent a Diabetes 2023/2 számában és már honlapunkon is olvasható!

További címek a tartalomból:

Rendeld meg magazinunkat postacímedre!

DiabPONT Továbbképző – Teherédes várandósság

Fontos tudnivalók: mikor forduljunk és melyik orvoshoz, a vércukormérés alapjai, a ketonszint fontossága – előadás és konzultáció Dr. Hevesi Judit diabetológussal.

Májusban a megszokottól eltérően csütörtök helyett kivételesen 24-én, szerdán 17:00 órától tartják meg a CEOSZ szakértői a várandósság alatt kialakult diabétesz hátteréről és kezeléséről szóló online előadásukat.

A DiabPONT online előadásokon a részvétel ingyenes. A részvételhez linket az alábbi elérhetőségen igényelhetsz: kattints!

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

Személyi jövedelemadó 1%

Kérjük személyi jövedelemadód 1 százalékával támogasd alapítványunkat! Támogatásoddal nagymértékben hozzájárulsz a cukorbetegek oktatásának továbbfejlesztéséhez. Az alapítvány fő tevékenységei: a Diabetes újság kiadása, páciensoktatási programok, orvosok és nővérek továbbképzése, a cukorbetegség prevenciója.

Alapítvány a Cukorbetegekért, Veszprém – Adószám: 19260192-1-19