Hírlevelek

2023.05.12. A tenger mélyéről a csillagokig

A tenger mélyéről a csillagokig

Akiről, amiről mesélni fogok önöknek: non plus ultra (e latin kifejezés jelentése: felülmúlhatatlan, utolérhetetlen dolog, aminél már nem kell jobb vagy több). Egy diabéteszes fiatalemberről mesélek, aki jelentkezett űrhajósnak, és a több száz jelentkező közül bejutott az első 25-be. Ott kiesett – de nem a diabétesze miatt. Dalicsek Dániel 34 éves, Dániában él, 16 és fél éves kora óta 1-es típusú diabéteszes és búvárrégészként dolgozik. Ő a bizonyítéka annak, hogy a diabétesz nem akadálya semminek.

A búvárrégész űrhajósjelölttel készült interjú megjelent a Diabetes 2023/2 számában!

További címek a tartalomból:

Rendeld meg magazinunkat postacímedre!

Varázspálca díjátadó és diabétesz szakmai nap

A Diabetes és a Diabetes Junior lapok legfrissebb számával várunk minden érdeklődőt a Szurikáta Alapítvány programján most vasárnap.

Májusi mozgásprogramok

Május 20-án, szombaton mindenki megtalálhatja a maga számára legjobb mozgásformát, hiszen számos civil szervezet, klub és egyesület várja az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat, családokat és az idősebb korosztályt. Érdemes tájékozódni partnereink programjairól, regisztrálni és csatlakozni!

III. DiabKupa – családi nap

A Sportos Cukorbetegek Egyesülete immár hagyományos sportnapjának célja, hogy az ország különböző részein élő cukorbeteg gyermekek, fiatalok és családjaik egy játékos sportesemény keretében találkozzanak egymással.

Időpont: május 20., szombat
Helyszín: FTC Sporttelep – 1101 Budapest, Vajda Péter utca 48. Bejárat a dr. Köves János sétányról.
Programok: Különböző játékos versenyek a DiabKupa elnyeréséért: korosztály szerint futball, akadály- és sorversenyek, ügyességi játékok… Minden indulót éremmel és ajándékcsomaggal jutalmazunk!

Délután felkészülési mérkőzést játszik a nemzetközi futsal Európa-bajnokságra készülő magyar cukorbeteg futsalválogatott.

A rendezvényen való részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött. Bővebb információk a Facebook esemény oldalán.

Regisztrálok!

„Botra fel!” – Nordic walking séta a cukorbetegekért

Május 20-án ismét útnak indul az országos Botra fel! kampány, melyet a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSZ) indított el 2017-ben. Idén már 5. alkalommal újra több ezer mozogni vágyó csatlakozhat a kezdeményezéshez, melynek fő célja az, hogy felhívja a figyelmet az egészségünket fenyegető, gyakran diagnosztizálatlan népbetegségekre – amilyen a diabétesz és a magas vérnyomás is –, illetve arra, milyen fontos szerepet játszik a hatékony terápiában a rendszeres testmozgás.

A Botra fel! kampányhoz május 20-án mintegy 20 magyar városban csatlakozhatnak az érdeklődők, hogy egy közös nordic walking sétán ismerkedhessenek meg ezzel a minden korosztály számára élvezetes mozgásformával. A vércukor- és a vérnyomásértékeket a program előtt és után is megmérik, így mindenki a saját bőrén tapasztalhatja meg, hogy a mozgás maga az egészség.

A programon regisztrációval és anélkül is részt vehetnek a mozogni vágyók, a pontos helyszíneket és időpontokat pedig rövidesen a Botra fel! hivatalos weboldalán találhatják meg.

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

Személyi jövedelemadó 1%

Kérjük személyi jövedelemadód 1 százalékával támogasd alapítványunkat! Támogatásoddal nagymértékben hozzájárulsz a cukorbetegek oktatásának továbbfejlesztéséhez. Az alapítvány fő tevékenységei: a Diabetes újság kiadása, páciensoktatási programok, orvosok és nővérek továbbképzése, a cukorbetegség prevenciója.

Alapítvány a Cukorbetegekért, Veszprém – Adószám: 19260192-1-19