Hírlevelek

2021.07.11. A diabetológia fejlődése az ókortól napjainkig

A diabetológia fejlődése az ókortól napjainkig

Tudtad, hogy már az ókori Egyiptomban ismerték a diabéteszt? Hogyan fejlődött a diagnosztika a vizeletcukor kimutatásától a vércukormérésen át a folyamatos szöveti glükózmonitorozásig? Hogyan működik a glükózszenzor? Milyen lehetőségeket jelent ez a diabétesz terápiájában a napi gyakorlatban?

Dr. Kiss Éva diabetológus segítségével megismerheted ezen eszközök gyakorlati hasznát a cukorbetegség kezelésében, július 13-án, kedden, 18 órától a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSZ) DiabPONT online adásában.

Kérdésed van? Tedd fel az előadást követően, az online beszélgetés során!

A DiabPONT online előadásokon a részvétel ingyenes. A CEOSZ tagszervezeti tagok a klubon, egyesületen keresztül csatlakozhatnak. A nem tagok részvételi szándékukat az iroda@ceosz.hu e-mail címen jelezhetik.

A harmadik hullám után

Magyarországon adottak a diabétesz kezelésének legmodernebb gyógyszerei, de ne feledje el, hogy a gyógyszer, az orvos, a szakdolgozó önmagában nem lehet sikeres. Ön tehet a legtöbbet az egészségéért!

Mit javasolhatunk a cukorbetegeknek?

A Magyar Diabetes Társaság (MDT) iránymutatása cukorbetegek részére

A legfontosabb üzenet: ha még nem oltatta be magát, akkor jelentkezzen, regisztráljon védőoltásért!

További címek a Diabetes legújabb számából:

Megrendelési akció!
Rendeld meg kiadványunkat postacímedre – most minden előfizetőnek 2. félévi tervező plakátnaptárat küldünk a magazin mellékleteként!

Felhívás – Diabetes Junior 2021.

A Diabetes újság gyermekeknek, fiataloknak és szüleiknek szóló Junior különszámát szeretnénk idén is összeállítani számotokra.

Mesélj magatokról szóban és képekben, mindenről írhattok nekünk! Mindenről, ami a diabéteszes fiatalok és családok mindennapjait kitölti, könnyíti vagy keseríti.
A legjobb írások nemcsak a Diabetes Junior magazin következő számában jelennek meg, hanem a Junior honlapon is.

Beküldési cím: diabetes@tudomany-kiado.hu

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!