Hírlevelek

2021.08.25. „Betegutak a magyar egészségügyi rendszerben”

„Betegutak a magyar egészségügyi rendszerben”

Felhívás részvételre a KSH Népességtudományi Intézetének kutatásában

Önkéntes résztvevőket keresnek, akik hajlandóak részt venni egy maximum egyórás beszélgetésben a cukorbetegséggel kapcsolatos tapasztalataikról a KSH Népességtudományi Intézete, a Magyar Tudományos Akadémia által támogatott, „Betegutak a magyar egészségügyi rendszerben” című kutatásának keretében.

Az interjúban a betegséggel és annak kezelésével kapcsolatos kérdéseket tesznek fel – annak kialakulásával, diagnosztizálásával, az igénybe vett kezelésekkel, felkeresett orvosokkal vagy más, az egészségügyi rendszeren belüli vagy kívüli ellátókkal kapcsolatos tapasztalatokra vonatkozóan.

Az interjú készülhet online, illetve személyesen is, az interjúalany kérésének megfelelően. Az interjú természetesen névtelen. Az alábbi településeken élő, 2-es típusú cukorbetegséggel élők közül szeretnének olyan vállalkozó szelleműeket találni, akik hajlandóak részt venni a beszélgetésben: Budapest 2. kerület, Budapest 17. kerület, Dombóvár, Enying, Hódmezővásárhely, Kazincbarcika, Szekszárd, Szob, Szolnok, Ózd, Veszprém.

A kutatásban való részvételre jelentkezni a boros@demografia.hu e-mail címen lehet.

Szurikáta nyárbúcsúztató piknik

Nagyon hasznos program az új tanév kezdete előtt, sok szeretettel várnak mindenkit szombaton a Természettudományi Múzeumban!

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Itt lehetséges szülőként, pedagógusként vagy egészségügyi szakemberként regisztrálni: https://forms.gle/xeSKb56vCbmS6vfT8

Sportos cukros edzőtábor

2021 őszén már harmadik alkalommal vehetnek részt felnőtt 1-es típusú diabéteszesek egy igazi sportos cukros edzőtáborban.

Három felejthetetlen és valóban nagyon aktív nap vár a résztvevőkre, ahol mindenkiből kihozzák a maximumot. A szakmai program diabetológus, sportorvos, dietetikus, edzők és motivációs tréner segítségével készül. Lehetőséget biztosítanak személyre szabott foglalkozásokra, melynek során minden résztvevő segítséget kap a még eredményesebb, sikeresebb edzésekhez, versenyekhez. Mivel a helyek száma korlátozott, ezért ne hezitálj a jelentkezéssel: https://www.facebook.com/events/1199042293925912

Felhívás – Diabetes Junior 2021.

Októberben jelenik meg a Diabetes újság gyermekeknek, fiataloknak és szüleiknek szóló Junior különszáma. Mesélj benne Te is magatokról szóban és képekben, mindenről írhattok nekünk! Mindenről, ami a diabéteszes fiatalok és családok mindennapjait kitölti, könnyíti vagy keseríti.
A legjobb írások nemcsak a Diabetes Junior magazin következő számában jelennek meg, hanem a Junior honlapon is.

Beküldési cím: diabetes@tudomany-kiado.hu

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!