Hírlevelek

2017.02.08. Diabétesszel a világ tetején

Diabétesszel a világ tetején

Nem csak álmodozott arról, hogy a világ tetejére érjen. Szó szerint felkapaszkodott a világ legmagasabb csúcsaira. Will Cross meghódította már mind a hét kontinens legmagasabb hegyeit, és elérte az Északi- és a Déli-sarkot is. Mindezt cukorbetegen.
– Meg akartam mutatni az embereknek, hogy egy diabéteszest nem a cukorbetegsége határozza meg. A diabétesz menedzselhető, kontrollálható, uralható, még a legszélsőségesebb körülmények között is.

Willt 9 évesen diagnosztizálták 1-es típusú cukorbetegséggel, mindez azonban nem akadályozta az ifjú titánt abban, hogy világhódító terveket szövögessen.
– Soha nem akartam focista lenni, vagy baseballjátékos, mindig a mászás vonzott. Már kisgyerekként kimásztam a kiságyból, felmásztam a bútorokra, a függönyre, mindenre, amire lehetett.

Ismerd meg történetét és még néhány sorstársunkat a Diabetes Juniorban, akiknek a teljesítménye – a diabétesztől függetlenül is – elismerésre, dicséretre, csodálatra méltó!

Teljes élet cukorbetegen pályázat – Meghosszabbítva 2017. február 28-ig!

A Sanofi hisz abban, hogy megfelelő kezeléssel, egészséges táplálkozással és testmozgással a cukorbetegek is élhetnek teljes életet, ezért pályázatot hirdet egészségügyi szakemberek és betegszervezetek részére, a cukorbetegek sikeres terápiájának támogatására. A nagy érdeklődésre való tekintettel a pályázat beküldési határidejét meghosszabbították.

A pályázat témái:

  1. Jó irány a helyes életmód felé - ötletek, amelyek hozzásegítik a cukorbetegeket a terápiájukat támogató egészséges életmód kialakításához.
  2. Tudatos út a sikeres terápiához – ötletek, amelyek segítenek a diabétesszel élőknek, hogy elérjék és megtartsák a megfelelő vércukorszintet:
    • Segítik a betegeket abban, hogy könnyen pontos és hiteles információkhoz jussanak.
    • Segítik a betegeket abban, hogy felismerjék a szerepüket és aktív, tudatos részvételük fontosságát a saját terápiájukban.

A fenti két témában mindkét kategória győztes pályázója
1.000.000 Ft pénzjutalomban részesül.

A pályázatok beérkezésének határideje: 2017. február 28. éjfél

További információk: Teljes élet cukorbetegen

Megjelent: Gyermekkori diabétesz

Tanácsok diabétesz szakápolóknak, szülőknek és gyermekeiknek

A gyermekkori diabétesz ma még nem gyógyítható betegség. Olyan állapot, amelynél fontos, hogy a betegség tüneteiről, a kezeléséről (beleértve a bonyolult inzulinkezelést is) a szövődmények megelőzéséről, a helyes étkezésről, a mozgás fontosságáról, egyszóval mindenről, amit tudni kell a szülőknek, nevelőknek, sőt magának a gyermeknek is! – megértsék, elsajátítsák és alkalmazzák.


A könyv szerzője több évtizedes tapasztalattal rendelkező gyermekgyógyász és diabetológus szakorvos. Minden részletre kiterjedő, valódi kézikönyvet alkotott, mely minden szülő és nevelő, valamint szakdolgozó kezében nagy segítség.
Célja, hogy a cukorbeteg gyermek gondozói megtanulják a kezelés lényegét, rendjét és hatékonyan fel tudják készíteni a gyermeket a betegség elfogadására, a szövődmények elhárítására, az egészségesekét megközelítő életvitelre.

Megrendelhető a SpringMed Kiadó webáruházában, ahol minden diabetológiai témájú könyv jelentős kedvezménnyel kapható.

Meghívó – Quo vadis magyar cukorbeteg mozgalom?

Tisztelt Cukorbeteg Egyesület-/Klubvezető!

Tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait a XXI. Dunántúli Diabetes Hétvége keretében megrendezésre kerülő Quo vadis magyar cukorbeteg mozgalom? című kerekasztal megbeszélésre

Moderátor: Herth Viktória – Diabetes betegtájékoztató magazin főszerkesztő

Résztvevők: Erős Antónia (Egy Csepp Figyelem Alapítvány), Füzesi Brigitta (Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége), Jakabné Jakab Katalin (Cukorbetegek Egri Egyesülete)

Időpont: 2016. március 11. (szombat) 12.15–13.15

Helyszín: Club Tihany (8237 Tihany, Rév u. 3.), Levendula I. terem

A kerekasztal megbeszélésen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni e-mailben (konferencia@vanderlich.hu) lehet a név, az egyesület/klub neve megadásával. Az e-mail üzenet tárgyához kérjük odaírni: quo vadis

Regisztrációs határidő: 2017. február 15.

Személyi jövedelemadó 1%

Kérjük személyi jövedelemadójának 1 százalékával támogassa alapítványunkat! Támogatásával nagymértékben hozzájárul a cukorbetegek oktatásának továbbfejlesztéséhez. Az alapítvány fő tevékenységei: a Diabetes újság kiadása; páciensoktatási programok; orvosok és nővérek továbbképzése; a cukorbetegség prevenciója.

Alapítvány a Cukorbetegekért, Veszprém – Adószám: 19260192-2-19

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk a legfrissebb információkért! Nézz körül nálunk!

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!