Hírlevelek

2017.03.09. Tavasz és testmozgás – A közösség mozgatóereje

Tavasz és testmozgás – A közösség mozgatóereje

A diabéteszesek számára különösen fontos az anyagcsere-egyensúlyhoz a testmozgás. Aki tud, fusson! A Sportos Cukorbetegek Egyesülete ismét a Vivicittára, a városvédő félmaratonra invitál a Diabetes ma megjelent számában. Akinek a futás kicsit gyors és nagyon nehéz, csatlakozzon a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének a nordic walkingos kezdeményezéséhez. Ha elolvassák a többgyermekes édesanya írását, aki ma már nordic walking edző, biztosan kedvet kapnak hozzá. Persze vannak olyan diabéteszesek, akik a versenyszerű sportban is helytállnak. Egy amerikai úszóval is megismerkedhetnek legfrissebb, még megrendelhető számunkban.

Sok szeretettel és a Diabetes idei első, legfrissebb számával várunk minden érdeklődőt standunkon Tihanyban, a XXI. Dunántúli Diabetes Hétvége szakmai rendezvényen.

Quo vadis magyar cukorbeteg mozgalom?

A XXI. Dunántúli Diabetes Hétvége keretében kerül megrendezésre a Quo vadis magyar cukorbeteg mozgalom? című kerekasztal megbeszélés.

Moderátor: Herth Viktória – Diabetes betegtájékoztató magazin főszerkesztő

Résztvevők: Erős Antónia (Egy Csepp Figyelem Alapítvány), Füzesi Brigitta (Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége), Jakabné Jakab Katalin (Cukorbetegek Egri Egyesülete)

Időpont: 2016. március 11. (szombat) 12.15–13.15

Helyszín: Club Tihany (8237 Tihany, Rév u. 3.), Levendula I. terem

Kedves futók, kocogók, gyaloglók és szurkolók! Kedves sportos cukorbetegek!

A nagy sikerre való tekintettel idén ismét közös futásra készülünk az április 8-án a Vivicittá városi futóversenyen. Gyertek! Fussatok, kocogjatok, gyalogoljatok vagy szurkoljatok velünk!
A legkisebbeket várjuk a 600 m-es családi futásra, a nagyobbak indulhatnak a 2,5 km-es futáson vagy gyalogláson, az egészen bátrak pedig nekivághatnak az 5 km-nek, de lesz 3×2 km-es váltó is.

Ha van kedvetek egy fantasztikus napot együtt tölteni a Margitszigeten, akkor előzetes jelentkezéseteket küldjétek el az sce.futonagykovet@hotmail.com e-mail címre. Személyes nevezés leadására lehetőség lesz március 18-án, a „Hogyan sportoljon a cukorbeteg?” c. előadássorozatunk következő állomásán. Részletek a Sportos Cukorbetegekért Egyesület Facebook oldalán. Minden korosztály akár családos jelentkezését várjuk!

Civil Fórum VII.

A Diabetes betegtájékoztató lap és az Alapítvány a Cukorbetegekért a Tudomány Kiadó szervezésében idén is megrendezi Civil Fórum programját.

Az előadások és azok témái idén szorosan kapcsolódnak a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége és a Magyar Diabetes Társaság Edukációs Munkacsoportja együttműködésében jelenleg készülő betegoktató anyaghoz.

A szünetekben infó-pultoknál közvetlenül tájékozódhatnak a résztvevők, számos gyártó és forgalmazó kiállítja termékeit és kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosít.

Részletek: VII. Civil Fórum

Javaslatkérés Lang Gusztáv-díj adományozására – 2017

A cukorbetegek valamely közösségének megteremtésében, annak működtetésében, a diabétesszel élők oktatásában, életminőségének javításában kiemelkedő eredményeket elérő, Magyarországon élő és tevékenykedő magánszemélynek és egy civil szervezetnek adományoz évente díjat a Diabetes lap tulajdonosa, az Alapítvány a Cukorbetegekért.

Javaslatot tehetnek magánszemélyek, cukorbeteg-közösségek, egészségügyi intézmények, önkormányzatok. Határidő: 2017. március 20.

Javaslatkérés Lang Gusztáv-díj adományozására: további részletek

A díjátadó ünnepségre 2017. április 8-án Budapesten, a Diabetes betegtájékoztató lap VII. Civil Fórumán kerül sor.

Személyi jövedelemadó 1%

Kérjük személyi jövedelemadójának 1 százalékával támogassa alapítványunkat! Támogatásával nagymértékben hozzájárul a cukorbetegek oktatásának továbbfejlesztéséhez. Az alapítvány fő tevékenységei: a Diabetes újság kiadása; páciensoktatási programok; orvosok és nővérek továbbképzése; a cukorbetegség prevenciója.

Alapítvány a Cukorbetegekért, Veszprém – Adószám: 19260192-2-19

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk a legfrissebb információkért! Nézz körül nálunk!

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!