Hírlevelek

2021.11.11. Rendkívüli DiabPONT adás sztárvendégekkel a Diabétesz Világnapon

Rendkívüli DiabPONT adás sztárvendégekkel a Diabétesz Világnapon

Sajnos a hét elején ismét eljött a pillanat, amikor döntenünk kellett arról, hogy együtt közösen önfeledten szórakozzunk, vagy megóvjuk egymás egészségét. És bár nagyon jó lenne személyesen együtt lenni Veletek, a járvány előretörése miatt a felelős döntés azt kívánja meg, hogy az idei, személyesre tervezett CEOSZ Diabétesz Világnapot mindannyiunk érdekében egy későbbi időpontban, várhatóan tavasszal tartsuk meg.

A Diabétesz Világnap azonban nem múlhat el anélkül, hogy megemlékezzünk azokról, akiknek sok tízmilló diabétesszel élő köszönheti az életét, különös tekintettel az inzulin felfedezésének 100 éves centenáriumára!

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége ezen a napon csatlakozási lehetőséget biztosít minden érdeklődőnek DiabPONT online adásához.

A világnapi adás időpontja: november 13. 15.00–18.00

Füzesi Brigitta elnök köszöntőjét követően dr. Strényer Ferenc diabetológus főorvos a diabétesz világnap jelentőségéről, aktualitásáról osztja meg gondolatait, majd Redenczki Marcsi humorista és Kovács Áron előadóművész lesznek az adás vendégei.

Bemutatásra kerül a CEOSZ tavasszal meghirdetett versenyére érkezett receptekből készült naptár, kihirdetésre kerülnek a nyertesek, majd kvízjátékban vehet részt mindenki, aki szeretné tesztelni tudását a cukorbetegséggel, egészséggel, világnappal kapcsolatban. Ha pedig kvízjáték van, akkor természetesen győztesek is lesznek, akiket ajándékokkal díjaznak!

A csatlakozáshoz szükséges link az info@diabetes.hu e-mail címen igényelhető nem CEOSZ tagok számára. Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Diabétesz világnapi rendezvények novemberben

Változatos programokkal készül számos szervezet a Diabétesz Világnapra. A virtuális események mellett ismét lesz lehetőség a személyes találkozásra, azonban védettségi igazolványra és maszkra biztosan, regisztrációra esetenként szükség lehet. Érdemes előzetesen tájékozódni!

Továbbra is szívesen fogadunk információkat minden eseményről levelezési címünkön.

Ossza meg világnapi rendezvényét!

A https://worlddiabetesday.org/activities oldalon bármely szervezet közszemlére teheti saját világnapi rendezvényét vagy arról készült fotóját.

Részletek, pontos útmutató a diabetes.hu oldalon!

A változás rajtunk is múlik – A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége kutatása a Magyar Diabetes Társaság szakmai támogatásával

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSZ) rendkívül fontosnak tartja, hogy a diabétesszel élők a kezelésükben közreműködő valamennyi szakemberrel együtt a leghatékonyabb módon tudjanak együttműködni a megfelelő ellátás biztosítása céljából. Az elmúlt időszak tapasztalatait, módszereit, megoldásait szeretnénk összegyűjteni, elemezni és a döntéshozók számára segítséget nyújtani a legoptimálisabb gyakorlat kidolgozásához, ezért a CEOSZ a Magyar Diabetes Társaság szakmai támogatásával kutatást indított.

Kérjük, ön is töltse ki kérdőívünket, ossza meg velünk tapasztalatait, hiszen nagyon fontos, hogy cukorbetegként a lehető legtöbben hozzájáruljunk válaszainkkal a rólunk szóló és velünk kapcsolatos tények alátámasztásához. Minden egyes beteg válasza közelebb visz a hatékony kezelés és a szakemberekkel való eredményes együttműködés kialakításához, ezért rendkívül értékes számunkra az ön tapasztalata és véleménye!

A kérdőív kitöltéséhez nem kell semmilyen személyes adatot megadnia.

Kitöltöm a kérdőívet

Receptsarok 2021

A november végén megjelenő új kiadványunkban korábbi felhívásunkra beérkezett munkákból, valamint a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének "Kisétkezések" pályázatára érkezett receptekből is válogatunk, dietetikusi kontroll után, a tápértékek feltüntetésével jelennek meg a leírások. Kedvenceiket egyaránt beküldhették diabéteszesek és egészségesek, laikusok és szakemberek (dietetikusok, szakápolók, egészségügyi dolgozók).

A diéta tervezését könnyítendő az energia- és tápanyagtartalomnál a szénhidrát mellett a zsír- és fehérjetartalom szintén feltüntetésre kerül minden recept esetében.

A Receptsarok 2021. gyűjtemény – 64 színes, A/5 méretű oldal – már megrendelhető!

Kisétkezések – készül a CEOSZ 2022. évi konyhai naptára, korlátozott példányszámban még megrendelhető!

A Sportos Cukorbetegek Egyesületének felhívása

5. alkalommal kerül megrendezésre a diabos gyerekek focibajnoksága, melyre a Sportos Cukorbetegek Egyesülete szervezi a Magyarországot képviselő csapattagok utazását. A rendezvény fő célja egy feledhetetlen élményt adni az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek számára.

Jól focizol? Gyere és mutasd meg egész Európának a nemzetközi focikupa bajnokságon! Bővebb információ: az SCE oldalán.

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!