Hírlevelek

2012.01.26. Reagálások a cukorbetegeket hátrányosan érintő kormányzati intézkedésekre a beteg és az orvos szemszögéből

2012. január 3-án jelent meg a Magyar Közlönyben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) 2/2012 (I.3.) „saláta”-rendelete, amelyben három lényeges témakörrel vannak problémáink. Ezekről, a Nemzeti Diabetesprogramról és a 2011-es Diabétesz Világnap eredményeiről tartott sajtótájékoztatót január 19-én az Alapítvány a Cukorbetegekért Veszprémben, a teljes anyag elérhető itt.

Márciusban ismét Civil Fórum

A Diabetes betegtájékoztató lap és az Alapítvány a Cukorbetegekért a Tudomány Kiadó szervezésében – a tavalyi esemény sikerére, a program növekvő népszerűségére tekintettel – idén megrendezi a III. Civil Fórumot.

A rendezvény időpontja: 2012. március 3., szombat
Helyszíne: Fonó Budai Zeneház (1116 Budapest, Sztregova u. 3.)

A III. Civil Fórum előadásai, a tervezett témák:

A rendezvényen kerül átadásra a Lang Gusztáv-díj (javaslatokat február 20-ig lehet benyújtani, részletek a www.diabetes.hu/alapitvany/palyazatok oldalon) és az IDF Joslin-érme, valamint a tavalyi páciensoktatás tesztjeit is értékeljük.

A rendezvény szüneteiben infó-pultoknál közvetlenül is tájékozódhatnak a résztvevők a különböző betegoktatási lehetőségekről, kiadványokról. Számos gyártó és forgalmazó kiállítja termékeit és kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosít.

A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, belépőket korlátozott számban a diabetes20@tudomany-kiado.hu címen lehet igényelni.

Páciensedukációs program: a tesztek beküldési határideje: 2012. január 31.

Lassan végéhez ér páciensedukációs programunk második éve. Az előadásokhoz tartozó tesztek beküldésére még január 31-ig van lehetőség. Amennyiben nem töltött ki minden tesztet, még bepótolhatja. A díjak átadása 2012-ben a III. Civil Fórumon lesz.


Partnerünk ajánlata

Ön tudja, hogy

Egy cukorbetegnek a tudatos táplálkozás a kezelésének egyik alappillére. Nagyon fontos, hogy ezt ne betegségként élje meg, hanem az egészségmegőrzés feltételekhez kötött állapotaként tudja kezelni. Ehhez a „diétázásban” olyan rutint kell elsajátítani, ami nem vonja el a figyelmet, energiát pusztán az ételek készítéséhez, hanem lehetőséget ad arra, hogy öröm legyen átélni a mindennapokat, az ünnepeket, a családi-, a baráti találkozókat és még sok minden mást is.

Az Egészségtudat Kft. TANFOLYAMAIN elsajátíthatja azokat az ISMERETEKET, amelyek SZÜKSÉGESEK AZ EGÉSZSÉGTUDATOS TÁPLÁLKOZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ!

Tanfolyami oktatónk magas szakmai képzettségű, az adott területen több évtizedes gyakorlattal rendelkező, a diabetes étrendi kezelésében mélyen elkötelezett előadó. 2007-ben végzett munkáját az „Év Terápiás Dietetikusa”-díjjal jutalmazták. A Diabetes folyóirat egyik dietetikusa, szerkesztőbizottságának tagja. Mindezek garantálják, hogy Ön igazán használható információkhoz jusson.

Mi azt tanítjuk meg, hogyan lehet JÓL, OLCSÓN és egyben EGÉSZSÉGESEN is diétázni cukorbetegként a Magyarországon mindennapos használatban lévő élelmiszerekből. A táplálkozási tanfolyamok szombatonként vannak, így nem kell távol maradnia munkahelyétől.

Bővebb információ és jelentkezés a www.taplalkozasdieta.hu oldalon, vagy a 30/92-888-56-os telefonszámon lehetséges.

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!