2012.03.06. Hamarosan megjelenik a Diabetes 2012/1 száma

Idézet a vezércikkből: „Örömhír, ijedtség, hétköznapok sikerei és megpróbáltatásai… ezek mind megtalálhatók lapunkban. Az ijedezésre az inzulinok támogatásának módosítása ad (adott) alapot. Én pedig optimista vagyok, s reménykedem: ahogy már annyiszor az elmúlt két évtizedben, a józan ész, a szakszerű kezelés követelménye és a diabetológusok, diabéteszesek összefogása most is győz, s – bármilyen drágák − az analóg inzulinok használata nem kerül veszélybe. Én még emlékszem arra, gondolom Önök közül is sokan, amikor a peneket luxusnak minősítették, s azt mondták, fizetni kell érte, sőt arra is, amikor felmerült, hogy úgy általában, az inzulinért fizetni kell. Mindig megijedtünk, mindig szörnyülködtünk – joggal –, de szerencsére mindig győzött a józan ész…

Örömre is van okunk. Ha körülnézünk, a tavalyi világnap alkalmából mi minden történt hazánkban és a világban, megnyugodhatunk: az egészségesek közül sokkal többen ismerik a diabéteszt, a diabéteszeseket, mint húsz éve. A cukorbetegek maguk is egyre bátrabban állnak a nyilvánosság elé, vállalják betegségüket, életformájukat, és egyre többen vannak, akik tanácsért fordulnak hozzájuk. Sok tudósítást, beszámolót olvashatnak a világnapi eseményekről.

Majd jönnek a hétköznapok, a maguk küzdelmeivel, diabéteszesek számára az egyik legfontosabb kérdéssel: mit egyek? A cukorbetegség kezelésének alappillére a diéta, nélküle nincs – nem létezhet – sikeres kezelés. Ezért az étkezésről beszélni sosem elég! Mit együnk? Miért azt együk? Mennyit együnk? Több írásunk is e témakörbe tartozik e számban, és 2012-ben minden számban így lesz. Az év témája idén az étkezés, a diéta.”

A témához kedvcsinálónak fogadják szeretettel táplálkozási tesztünket:
http://www.diabetes.hu/cikkek/tesztek/taplalkozas-teszt

„Receptverseny”

Lapunk talán legkedveltebb rovata a Konyhasarok. Már több alkalommal külön kiadványban jelentettük meg a recepteket. Úgy tervezzük, ebben az évben a világnapra kiadjuk a Konyhasarok 3 receptgyűjteményt, amit azonban rendkívülinek szánunk.

Szeretnénk, ha ebben az Önök receptjei (is) lennének. Tudjuk – hiszen szerkesztőségünkbe szép számmal érkeznek ételreceptek –, hogy diabéteszesként szakszerűen, megfontoltan és helyesen főznek, étkeznek. Kérjük, osszák meg velünk – és sorstársaikkal – ezeknek az ételeknek a leírását, amiket – dietetikusi kontroll után – adunk közre a Konyhasarok 3-ban, lapunk hasábjain folyamatosan, valamint honlapjainkon. A legjobb receptek beküldői a „hírnév” mellett értékes ajándékokra is számíthatnak. Receptfeltöltés: http://www.diabetes.hu/receptem

Adókedvezmény

Az év első hónapjai az elmúlt évvel kapcsolatos elszámolással, bevallással, nyilatkozatok leadásával telnek el. Hogyan igényeljünk vissza adónkból súlyos fogyatékosság esetén? Honlapunkon megpróbáljuk tömören összefoglalni, hogy miként érvényesíthetjük jogainkat: http://www.diabetes.hu/cikkek/diabetes/1201/adokedvezmeny

„Last minute” tanfolyami ajánlat

Egy cukorbetegnek a tudatos táplálkozás a kezelésének egyik alappillére. Nagyon fontos, hogy ezt ne betegségként élje meg, hanem az egészségmegőrzés feltételekhez kötött állapotaként tudja kezelni. Mi azt tanítjuk meg, hogyan lehet JÓL, OLCSÓN és egyben EGÉSZSÉGESEN is diétázni cukorbetegként a Magyarországon mindennapos használatban lévő élelmiszerekből. Táplálkozási tanfolyam március 10-én, szombaton. Még van lehetőség jelentkezni: http://www.taplalkozasdieta.hu/tanfolyamok/cukorbetegseg-dietaja---bp-/7


Partnerünk ajánlata:

Maxiderma – diabéteszes láb ápolására

Maxiderma sarok-és lábápoló balzsam klinikailag igazoltan hatásos a száraz, durva berepedezett sarok és láb hidratálására. A termék 25%-os ureát tartalmaz, mely segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől, és orvosilag bizonyított hidratáló szerként növelni a bőr vízmegkötő képességét.

Miért a Maxiderma?

További információk: www.ceumed.eu/maxiderma