Hírlevelek

2013.01.09. Nyomdában a Diabetes Junior 2013

Szombaton, a VIII. Országos Gyermekdiabétesz Nap tiszteletére jelenik meg Diabetes betegtájékoztató lapunk 3. különszáma, amit cukorbeteg gyermekeknek, fiataloknak és szüleiknek, családjuknak készítettünk. Növekvő népszerűségét jelzi, hogy a korábbi számok 64 oldalnyi terjedelmét most 80 oldalra kellett bővítenünk, hogy a legjobb, legaktuálisabb cikkek megjelenhessenek.

Címek a tartalomból:

Sok szeretettel és a Diabetes Junior legfrissebb számával várunk minden érdeklődőt január 12-én Szekszárdon, az Országos Gyermekdiabétesz Napon!

A lapot hamarosan eljuttatjuk a gyermekdiabetológiai szakellátóhelyekre, kluboknak, egyesületeknek. A kiadványban megjelent közlemények elérhetők lesznek a diabetesjunior.hu honlapunkon is.

Javaslatkérés Lang Gusztáv-díj adományozására – 2013

Ismét eltelt egy esztendő, így újra aktuálissá vált az Alapítvány a Cukorbetegekért kuratóriuma alapította díj kiírása. Az alapító a díjat évente egy Magyarországon élő és tevékenykedő magánszemélynek és egy civil szervezetnek kívánja adományozni, akik a cukorbetegek valamely közösségének megteremtésében, annak működtetésében, a diabétesszel élők oktatásában, életminőségének javításában kiemelkedő eredményeket értek el.

A díj egy, a herendi Porcelán Manufaktúrában készült emlékplakettet és 100.000 Ft-ot tartalmaz.

További információk a http://www.diabetes.hu/alapitvany/palyazatok oldalon. A díjátadó ünnepségre 2013 tavaszán, a következő Civil Fórumon kerül sor.

Páciensedukációs program – a tesztek beküldési határideje: 2013. január 31.

Lassan végéhez ér betegoktató programunk harmadik éve. Az előadásokhoz tartozó tesztek beküldésére még január 31-ig van lehetőség. Amennyiben nem töltött ki minden tesztet, még bepótolhatja. A díjak átadása 2013-ban is a Civil Fórum keretében lesz.

Felhívás

A gyermek és a szakma másik arca

A Bátor Tábor Alapítvány várja diabetes szakápolók, diabetológiai jártassággal rendelkező  gyermekorvosok és dietetikusok jelentkezését 2013. augusztusában megrendezésre kerülő diabetes turnusaiba. További információk és jelentkezés 2013. február 17-ig a http://www.batortabor.hu honlapon, vagy dr. Békési Andrea orvos igazgatónál (a.bekesi@batortabor.hu).