Hírlevelek

2012.12.30. Győzve vagy legyőzetve?

Az idei Civil Fórum talán legnagyobb sikerű előadását Dr. Tschürtz Nándor tartotta. A betegek viszonyát a diabéteszhez, valamint az orvos és a beteg közötti kapcsolatot merőben új megvilágításba helyező diabetológus vastapsot kapott a hallgatóságtól. Érdemes néhány percet szánni az ebből készült videóra.

Játszhatnak is: töltsék ki az aktuális előadásokhoz tartozó tesztet, a legjobb eredményeket elérők értékes jutalomban részesülnek.

Szilveszteri buli

Szilveszter előtt segítséget jelenthet a buli előtti felkészülésben, hogy semmi ne árnyékolja be a gondtalan szórakozást: bulizni hívtak szilveszter estére. Hogyan készülsz fel rá, és a buliból hogyan veszed ki a részedet (mit és mennyit eszel/iszol)? Mire kell odafigyelned, és miért? Válaszaid ellenőrizheted: http://www.diabetes.hu/szituaciok3

Újévi fogadalmak

Az év vége a legtöbb embert arra sarkallja, hogy fogadalmakat tegyen. A leggyakoribb újévi fogadalom az alkoholról és a dohányzásról való leszokással, illetve a fogyókúra elkezdésével kapcsolatos. Sokan úgy gondolják, nem is lesz olyan nehéz dolguk. Néhány módszer és példa bemutatásával, illetve a kockázati tényezők ismertetésével szeretnénk ösztönözni kedves „fogadkozó” olvasóinkat fogadalmuk megvalósítására „Mentsd meg önmagad!” című írásunkban.

Minden olvasónknak boldog új esztendőt kívánnak a diabetes.hu munkatársai!

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!