Hírlevelek

2016.04.01. Nem cuki a baba

Nevezett probléma hasonló Woody Allen híres mondásához, miszerint: „Sose szeretnék olyan klubhoz tartozni, amelyik engem elfogadna tagnak.” Esetemben inkább kérdésként fogalmazódik meg a dilemma: Hogyan szólítsam meg a cukros embereket úgy, hogy közben ne a cukorbetegségről szóljon minden?! – Kovács Áron cikke

Az utolsó évtizedekben a kötszerek jelentősen változtak. Nagyszámban jelentek meg olyanok, amelyek képesek a sebváladékot felszívni és magukban tartani; vagy összetételük alapján csökkenteni a kórokozók számát, megkötni a sebváladék miatti szagokat. Extra képességük alapján maguk a kötszerek alkalmasak a sebgyógyulás folyamatát gyorsítani, a beteg életminőségét javítani. – Sebápolás – Információk a kötszerekről

Barackos buborék – Csokis kaland és Ribizlihabos, almás réteges torták receptje és további érdekes közlemények a Diabetes magazin még megrendelhető számában.

Sportos április

Áprilisban több rendezvény is a diabéteszesek sportolási lehetőségeiről szól.

Vasárnap a magyar cukorbeteg futsalválogatott Hevesi Tamás edző vezetésével nyilvános csapatválogatót tart az ARËNA Sportcentrumban (2045 Törökbálint, Torbágy u. 1.) 11.30 órától.
Szurkolj a magyar válogatottnak a helyszínen! Elkísérnéd a csapatot Szarajevóba? Regisztrálj a vasárnapi csapatválogatón személyesen, hogy az elsők között értesülj a részletekről! Csatlakozás az eseményhez.
Az Fc.DiaBeaters amatőr kispályás labdarúgócsapat szintén jelen lesz a válogatón, várnak minden sportbarátot!

A Sportos Cukorbetegekért Egyesület ismét jelen lesz a Telekom Vivicittá Városvédő Futáson. Idén is lehetőség van csatlakozni az egyesületi kollektív nevezéshez, ami nagyon kedvező részvételi díjat jelent. További részletekért kattints!

Civil Fórum VI.

A Diabetes betegtájékoztató lap és az Alapítvány a Cukorbetegekért a Tudomány Kiadó szervezésében idén is megrendezi Civil Fórum programját.

Még van lehetőség csatlakozni, az előadásokról információk az esemény facebook oldalán. A szünetekben infó-pultoknál közvetlenül tájékozódhatnak a résztvevők, számos gyártó és forgalmazó kiállítja termékeit és kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosít.

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

Személyi jövedelemadó 1%

Kérünk, hogy személyi jövedelemadód 1 százalékával támogasd alapítványunkat! Támogatásoddal nagymértékben hozzájárulsz a cukorbetegek oktatásának továbbfejlesztéséhez. Az alapítvány fő tevékenységei: a Diabetes újság kiadása; páciensoktatási programok; orvosok és nővérek továbbképzése; a cukorbetegség prevenciója.

Alapítvány a Cukorbetegekért, Veszprém – Adószám: 19260192-2-19