Hírlevelek

2016.03.18. Barackos buborék

Az Év Cukormentes Tortája címet tavaly a barackos buboréktorta érdemelte ki. A budapesti Horváth cukrászda műve cukor, fehér liszt, mesterséges adalékanyag és tartósítószer nélkül készült. Meglepődtünk, amikor megtudtuk, hogy a cukrászda tulajdonosa, Horváth Ferenc diabéteszes, inzulinpumpát használ. Gondoltuk, megismerkedünk a cukrásszal, körülnézünk a cukrászdában – ehelyett komplett birodalomba nyertünk betekintést. Sőt, a legfinomabb tortái közül a Csokis kaland és a Ribizlihabos, almás réteges receptjét is megosztotta velünk, hiszen ezeket diabéteszesek is könnyű szívvel fogyaszthatják. Története és további érdekes cikkek a Diabetes legfrissebb számában.

Húsvéti ajándékötlet cukorbetegeknek

Közeleg a húsvét, és szeretnéd meglepni cukorbeteg családtagod, barátod, ismerősöd? A Diabetes magazin éves előfizetése hasznos ajándék minden érintett részére. A lap a http://www.diabetes.hu/kiadvanyok oldalon ajándékba is megrendelhető a postázási név és cím megadásával. Az ajándékozásról e-mailben színes kártyát küldünk, amit személyesen átnyújthatsz.

Magyar Cukorbeteg Futsalválogatott

A Magyar Cukorbeteg Futsalválogatott szeretne nyerni egy mezgarnitúrát, amihez segítségeteket kérjük! Segíteni a következőképpen tudtok:

DiaEuro 2016

Várjuk a tehetséges játékosok jelentkezését, hogy a magyar csapat idén is sikeresen szerepelhessen a megmérettetésen. Felső korhatár nincs, az alsó korhatár 18 év, 1-es és 2-es típusú cukorbetegek egyaránt jelentkezhetnek.

Időpont és helyszín
2016. július 24–31., Szarajevó, Bosznia-Hercegovina

Szeretnél a magyar csapat tagja lenni? Töltsd ki most a jelentkezési lapot!
Jelentkezési határidő: 2016. március 20.

Cukorbetegség és sport

Szombaton már 5. alkalommal szervez tudományos napot a Sportos Cukorbetegekért Egyesület, a részletes program elérhető. Az előadásokra a belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

Civil Fórum VI.

A Diabetes betegtájékoztató lap és az Alapítvány a Cukorbetegekért a Tudomány Kiadó szervezésében idén is megrendezi Civil Fórum programját.

A rendezvényen kerülnek átadásra az IDF Joslin-díjai. A szünetekben infó-pultoknál közvetlenül tájékozódhatnak a résztvevők, számos gyártó és forgalmazó kiállítja termékeit és kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosít.

Részletek: VI. Civil Fórum

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

Személyi jövedelemadó 1%

Kérünk, hogy személyi jövedelemadód 1 százalékával támogasd alapítványunkat! Támogatásoddal nagymértékben hozzájárulsz a cukorbetegek oktatásának továbbfejlesztéséhez. Az alapítvány fő tevékenységei: a Diabetes újság kiadása; páciensoktatási programok; orvosok és nővérek továbbképzése; a cukorbetegség prevenciója.

Alapítvány a Cukorbetegekért, Veszprém – Adószám: 19260192-2-19

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!