Hírlevelek

2019.03.07. Mennyi? Harminc!

Mennyi? Harminc!

Megújult formában, bővebb terjedelemben megjelent a harmincéves Diabetes magazin idei első száma!

A tartalomból:

Sok szeretettel és a Diabetes idei első, legfrissebb számával várunk minden érdeklődőt standunkon Tihanyban, a XXIII. Dunántúli Diabetes Hétvége szakmai rendezvényen.

Javaslatkérés Lang Gusztáv-díj adományozására – 2019

A cukorbetegek valamely közösségének megteremtésében, annak működtetésében, a diabétesszel élők oktatásában, életminőségének javításában kiemelkedő eredményeket elérő, Magyarországon élő és tevékenykedő magánszemélynek és egy civil szervezetnek adományoz évente díjat a Diabetes lap tulajdonosa, az Alapítvány a Cukorbetegekért.

Javaslatot tehetnek magánszemélyek, cukorbeteg-közösségek, egészségügyi intézmények, önkormányzatok. Határidő: 2019. március 15.

Javaslatkérés Lang Gusztáv-díj adományozására: további részletek

A díjátadó ünnepségre 2019. április 6-án Budapesten, a Diabetes betegtájékoztató lap IX. Civil Fórumán kerül sor.

A rendezvényen számos gyártó és forgalmazó kiállítja termékeit és kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosít.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, belépőket még lehet igényelni. Minden jelentkezést visszaigazolunk.

Programok Sportos Cukorbetegeknek

A Sportos Cukorbetegek Egyesülete (SCE) közös futásra hív Benneteket a BSI által szervezett tavaszi Vivicittára, immár 5. alkalommal. Nem csupán verseny ez, de családi, közösségi program, futófesztivál és nem utolsósorban lehetőség Budapest legszebb részeinek megismerésére. Ismét saját sátornál várunk benneteket, ahol le tudtok pakolni, a gyerekek játszhatnak, a felnőttek beszélgethetnek, és a futóknak biztosítjuk a pluszszénhidrátot is! Részletek, jelentkezés: SCE.

„Hogyan sportoljon a cukorbeteg?” – Program március 23-án 9.00–16.00 óra között az Elte Lágymányosi Campuson (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/a.).
Az előadássorozaton kielemezzük a diabétesz és a mozgás összefüggéseit. Hasznos tanácsokkal látunk el a sporttáplálkozás alapjait illetően. Megmutatjuk, hogyan készülj fel egy edzésre vagy versenyre, hogy a legjobb formádat hozhasd. Dietetika, szűrések – minden, ami a diabétesz.
Részletek, regisztráció: kattints!

Diabetes Junior 2019

Még megrendelhető Diabetes betegtájékoztató lapunk 9. Junior különszáma, amit gyermekeknek, fiataloknak és szüleiknek, családjuknak készítettünk. Rengeteg hasznos információ, tudnivaló és érdekesség 136 oldalon.

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

Személyi jövedelemadó 1%

Kérjük személyi jövedelemadód 1 százalékával támogasd alapítványunkat! Támogatásoddal nagymértékben hozzájárulsz a cukorbetegek oktatásának továbbfejlesztéséhez. Az alapítvány fő tevékenységei: a Diabetes újság kiadása; páciensoktatási programok; orvosok és nővérek továbbképzése; a cukorbetegség prevenciója.

Alapítvány a Cukorbetegekért, Veszprém – Adószám: 19260192-2-19

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!