Hírlevelek

2011.07.27. Megjelent Nagy Margit Konyhasarok receptgyűjteményének 2. kötete

A receptgyűjtemény első kötete az elmúlt évek során több kiadásban összesen mintegy 300.000 példányban jelent meg, most elkészítettük folytatását.

A válogatásban több kategóriában (levesek, zöldségételek, halételek, húsételek, egytálételek, saláták és öntetek, sütemények és desszertek, köretek és hidegkonyha) összesen 136 recept található, sok ínycsiklandó színes fényképpel, az ételek pontos energia- és szénhidráttartalmának feltüntetésével. A tápanyagtáblázatban mintegy 500 élelmiszer szénhidrát- és energiatartalma nyújt segítséget az egészséges étrend összeállításához. Terjedelme 64 színes, A/5 méretű oldal, kívülről védőfóliázott kartonborítóval.

Töltött padlizsán

A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk, megsózzuk. A húst az apróra vágott hagymával olajon megpirítjuk, kevés vizet öntünk rá, puhára pároljuk. A felszeletelt gombát, a paradicsomot, a padlizsán húsát az előfőzött rizshez adjuk, sóval, borssal, paprikával fűszerezzük és körülbelül 5-6 percig pároljuk. Végül elkeverjük a hússal, az apróra vágott petrezselyemmel, és megtöltjük a padlizsánokat. Sütőben átsütjük.

E.: 266 kcal Sz.: 23 g

A hozzávalóknál megadott mennyiségek 4 személy adagjára vonatkoznak. Az energiaérték (E.) és a szénhidrátérték (Sz.) egy személy adagjára érvényes.

Ajánljuk kiadványunkat minden fogyni vágyónak, minden cukorbetegnek és mindenkinek, aki egészségesen kíván táplálkozni!

A kiadvány még megrendelhető a http://tudomany-kiado.hu/konyhasarok oldalon.


Partnerünk ajánlata:

V. Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok – 2011. augusztus 6–7.

Idén újra megrendezésre kerül Magyarország egyetlen gyógynövényünnepe Bükkszentkereszten. A Gyógynövénynapok megálmodója a közismert bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi, aki a régi családi hagyományt követve készíti sok évtizede egyedülálló gyógyteáit, és aki a növényekkel való gyógyítás tudományát, a gyógynövények titkait osztja meg hallgatóival e két nap alatt.

Ahogy minden évben, az idén is hangsúlyos szerepet kap a Gyógynövénynapon a cukorbetegség. Mivel egyre több embert érint ez az alattomos kór, és mivel Gyuri bácsi egyik legismertebb teakeveréke, az OGYI-engedélyes Diabess-Györgytea nagymértékben javítja a cukorbetegek életminőségét, minden rendezvényünkön igyekszünk felhívni a figyelmet a megelőzés és a kezelés fontosságára.

A Diabess sátorban ingyenes vércukormérés vehető igénybe, ugyanott tanácsadással is szolgálunk annak a sokezer embernek a tapasztalatai alapján, akik évek óta hűséges fogyasztói a Györgyteának.

A rendezvényről bővebb információt kaphatnak a http://gyorgytea.hu/fooldal/v-bukkszentkereszti-gyogynovenynapok oldalon.