Hírlevelek

2014.11.14. Megjelent a Diabetes világnapi száma

Sok szeretettel, akciókkal, a Diabetes lap legfrissebb számával és a ma megjelent Receptsarok 2 kiadvánnyal várunk minden érdeklődőt holnap a "Legpontosabb mérés napján" a Lurdy Házban és vasárnap az Egy Csepp Világnapon a Syma csarnokban!

Diabetes 2014/5 – a tartalomból

Lapunk novemberben még akciós áron megrendelhető: http://www.diabetes.hu/kiadvanyok

November 14.: Diabétesz Világnap

Legbővebb programválaszték a Diabetes rendezvénynaptárban! Helyi és országos események előadásokkal, szűrésekkel, izgalmas programokkal:

Pályázat cukorbeteg fiatalok és szüleik részére

Az idén 25 éves Diabetes újság újra megjelenteti – 2015 elején – a kifejezetten fiataloknak szóló Junior különszámát. Az 5. alkalommal megjelenő Diabetes Junior premierjét a X. Országos Gyermekdiabétesz Napra szervezzük: Veszprém, 2015. január 17. Tervezett Junior újságunk legizgalmasabb része lehet a Ti beszámolóitok rovata. Mit történt 2014-ben? Táboroztatok? Kirándultatok? Mit tanultatok?

Kérünk Benneteket, hogy írjatok nekünk magatokról és/vagy egyesületetek idei tevékenységéről! Fotókat is küldjetek, hogy minél színesebb lehessen az újság! Mindenről írhattok nekünk. Mindenről, ami a diabéteszes fiatalok mindennapjait kitölti, könnyíti vagy keseríti.

A legjobb írások nemcsak megjelennek a Diabetes Junior magazin következő számában jelennek meg, de beküldőik jutalomban is részesülnek!

Lapzárta: 2014. december 15. – Beküldési cím: diabetes@tudomany-kiado.hu

DiaEuro felhívás

Jelentkezz az EB-döntős magyar csapatba!

szervezők már most várják tehetséges játékosok jelentkezését, hogy a magyar csapat jövőre is sikeresen szerepelhessen a megmérettetésen. A bajnokságról, illetve a jelentkezési lehetőségről további információk a www.diaeuro.org weboldalon találhatók. Jelentkezés: itt .

Megjelent – Receptsarok 2.

A Konyhasarok receptgyűjtemény-sorozat első négy kötete eddig közel 600 000 példányban jelent meg az elmúlt évek során, több kiadásban. Nagy Gyuláné Tajti Éva a Semmelweis Egyetem I. Belgyógyászati Klinikájának vezető dietetikusa, aki a Hypertonia betegtájékoztató lapunk táplálkozási rovatát a kiadvány indulása óta szerkeszti, valamint ő alkotja meg a lapban megjelenő recepteket is. Sorozatunk új, 5. kötetében ezek közül válogattunk.

A kiadvány a fogyni vágyó cukorbetegek és nem cukorbetegek részére is hasznos segítség. A túlsúly jelentős rizikófaktor a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri megbetegedések (magas vérnyomás, szívinfarktus, stroke) kialakulásában. A testsúly csökkentése megelőzheti ezeknek a bajoknak a kialakulását.

A diéta tervezését könnyítendő az energia- és tápanyagtartalomnál a szénhidrát- mellett a zsír- és fehérjetartalom szintén feltüntetésre került. A receptgyűjteményben több kategóriában jelennek meg a receptek, sok ínycsiklandó színes fényképpel. Terjedelme 64 színes, A/5 méretű oldal, kívülről védőfóliázott kartonborítóval. Megrendelés: Receptsarok2