Hírlevelek

2014.11.20. Diabétesz Világnap – országos rendezvény

Sok szeretettel, akciókkal, a Diabetes lap legfrissebb számával és a Receptsarok 2 kiadvánnyal várunk minden érdeklődőt szombaton a Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége és a békéscsabai Cukorbetegek Klubja országos rendezvényén! Részletek: itt!

Karácsonyi ajándékötletek

Egy hónap múlva itt a karácsony! Nincs ajándékötlete cukorbeteg családtagjának, barátjának, ismerősének? Szeretnénk figyelmébe ajánlani kiadványainkat:

A Diabetes magazin éves előfizetése hasznos ajándék minden érintett részére. A lap a Kiadványok oldalon ajándékba is megrendelhető a postázási név és cím megadásával. Az ajándékozásról e-mailben színes kártyát küldünk, amit kinyomtatva szeretteiknek átnyújthatnak.

Candy

A Candy című könyv szerzője Ambrus Flóra, egy 14 éves kárpátaljai lány, aki cukorbetegségének történetét írta meg attól kezdve, hogy észlelte magán a betegség első jeleit. Megható őszinteséggel, nyíltsággal ír elsősorban magáról, az őt körülvevő családról, barátokról. De a legfontosabb üzenete az, ahogyan a betegségét elfogadja. Felnőtt sorstársainak is példát mutat abból, hogyan kell ezzel az életre szóló teherrel úgy együtt élni, hogy az sem magának, sem környezetének ne legyen teher.

Kinek szól ez a könyv?

Részlet a válaszból: „Szól mindenekelőtt a sorstársaknak, kisebb gyermekek esetében a szülőknek. A szerző élő példája annak, hová vezet a hozzáértő szakmai képviselőkkel szembeni bizalmatlanság, vagy az internet világának ellentmondásos, zömében rendkívül negatív, tudatot deformáló hatása. Vigyázat, sorstársak! A kilátástalannak tűnő helyzetet nem depresszióval, nem külön utak keresésével kell tovább rontani, hanem tudatossá, még tudatosabbá kell tenni ennek a speciális életvitelnek a gyakorlását. Egészen bizonyos ugyanis, hogy ilyen lelkülettel mindenki megtalálja a boldogságát."

További információ: http://www.tudomany-kiado.hu/candy

Receptsarok 2.

A Konyhasarok receptgyűjtemény-sorozat első négy kötete eddig közel 600 000 példányban jelent meg az elmúlt évek során, több kiadásban. Nagy Gyuláné Tajti Éva a Semmelweis Egyetem I. Belgyógyászati Klinikájának vezető dietetikusa, aki a Hypertonia betegtájékoztató lapunk táplálkozási rovatát a kiadvány indulása óta szerkeszti, valamint ő alkotja meg a lapban megjelenő recepteket is. Sorozatunk új, 5. kötetében ezek közül válogattunk.

A kiadvány a fogyni vágyó cukorbetegek és nem cukorbetegek részére is hasznos segítség. A túlsúly jelentős rizikófaktor a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri megbetegedések (magas vérnyomás, szívinfarktus, stroke) kialakulásában. A testsúly csökkentése megelőzheti ezeknek a bajoknak a kialakulását.

A diéta tervezését könnyítendő az energia- és tápanyagtartalomnál a szénhidrát- mellett a zsír- és fehérjetartalom szintén feltüntetésre került. A receptgyűjteményben több kategóriában jelennek meg a receptek, sok ínycsiklandó színes fényképpel. Terjedelme 64 színes, A/5 méretű oldal, kívülről védőfóliázott kartonborítóval. Megrendelés: Receptsarok2

Partnerünk ajánlata

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Amennyiben Önnek, családtagjainak, vagy esetleg ismerőseinek vannak cukorbetegséggel kapcsolatos problémái, úgy ezúton szeretnénk figyelmébe ajánlani a kimondottan cukorbetegek számára kifejlesztett lábkrémünket, mely nélkülözhetetlen kelléke a diabéteszes láb szakszerű ápolásának!

MEDIFLEUR lábkrém cukorbetegek részére 50ml,100ml

A MEDIFLEUR lábkrém - klinikai tesztekkel bizonyítottan - hatékony segítséget nyújt a cukorbetegek mindennapos lábápolásában. A gyulladást csökkentő, hámképző, sejtek megújulását elősegítő hatóanyagokat tartalmazó gyógynövény-együttes, a kifejezetten sebgyógyító hatású Medilan (Lanolin), az A, E, F vitaminok és a gombásodás elleni hatóanyag elősegítik a száraz, repedezett bőr szakszerű ápolását, a kórokozók távoltartását, a gyulladás csökkentését, valamint a cukorbetegségre jellemző, úgynevezett neuropátiás tünetek kísérőjeként jelentkező talpi bőrkeményedések kialakulásának megakadályozását. Segítségével hatékonyan megelőzhetők a súlyosabb, nehezen gyógyuló, gyakran fekélyes sebek, melyek akár végtag-amputációhoz is vezethetnek.

A MEDIFLEUR lábkrém használatának hatékonyságát az elégedett, a cukorbetegség szövődményeként esetlegesen kialakuló súlyosabb következményektől megmentett felhasználók népes tábora bizonyítja, csaknem 20 éve.

Termékeinket keresse patikákban, gyógynövény szaküzletekben és a Douglas, Rossmann, Tesco boltjaiban!

Amennyiben további információra van szüksége, keresse fel weboldalunkat: www.medifleur.hu

Megjelent a Hypertonia lap idei harmadik száma

Megrendelés: http://www.diabetes.hu/kiadvanyok

Pályázat cukorbeteg fiatalok és szüleik részére

Az idén 25 éves Diabetes újság újra megjelenteti – 2015 elején – a kifejezetten fiataloknak szóló Junior különszámát. Az 5. alkalommal megjelenő Diabetes Junior premierjét a X. Országos Gyermekdiabétesz Napra szervezzük: Veszprém, 2015. január 17. Tervezett Junior újságunk legizgalmasabb része lehet a Ti beszámolóitok rovata. Mit történt 2014-ben? Táboroztatok? Kirándultatok? Mit tanultatok?

Kérünk Benneteket, hogy írjatok nekünk magatokról és/vagy egyesületetek idei tevékenységéről! Fotókat is küldjetek, hogy minél színesebb lehessen az újság! Mindenről írhattok nekünk. Mindenről, ami a diabéteszes fiatalok mindennapjait kitölti, könnyíti vagy keseríti.

A legjobb írások nemcsak megjelennek a Diabetes Junior magazin következő számában jelennek meg, de beküldőik jutalomban is részesülnek!

Lapzárta: 2014. december 15. – Beküldési cím: diabetes@tudomany-kiado.hu

DiaEuro felhívás

Jelentkezz az EB-döntős magyar csapatba!

szervezők már most várják tehetséges játékosok jelentkezését, hogy a magyar csapat jövőre is sikeresen szerepelhessen a megmérettetésen. A bajnokságról, illetve a jelentkezési lehetőségről további információk a www.diaeuro.org weboldalon találhatók. Jelentkezés: itt .

Diabétesz Világnapi rendezvények

Legbővebb programválaszték a Diabetes rendezvénynaptárban! Helyi és országos események előadásokkal, szűrésekkel, izgalmas programokkal: