Hírlevelek

2012.03.23. Megjelent a Diabetes 2012/1. száma

Címek a tartalomból:


Partnerünk ajánlata:

Korunk „járványa” a diabétesz

Az emberiséget sújtó megbetegedések zöme életmódfüggő és így nagyon könnyen befolyásolható - sokszor már az életvezetés minimális megváltoztatásával is.

Ez a tétel maximálisan vonatkozik korunk egyik „dinamikusan” terjedő – szinte már népbetegségnek számító – kórjára, a diabetes mellitusra – közkeletű nevén a cukorbetegségre – is.

A gyakoribb, 2-es típusú diabétesz terápiájában sokszor az étrend optimalizálása, a magas glikémiás indexű szénhidrátok elhagyása, a rendszeres fizikai aktivitás elkezdése, a lelki problémák rendezése is elegendőnek bizonyulhat. Ha ezek a beavatkozások kevésnek tűnnek, hatékony étrendkiegészítők szedése, majd később gyógyszeres terápia jöhet szóba.

Korunk korszerű étrendkiegészítői az organikus, természetes alapanyagú, komplex, egyidejűleg több – egymás pozitív hatását előnyösen javító – komponenst magukba foglaló készítmények.

Ezek közül is kiemelkedik a Diabé komplex, mely természetes alapanyagok organikus komplexe és amelyik megfelelő életvezetés és az egészséges életmódra vonatkozó orvosi ajánlások betartása esetén hatékonyan képes hozzájárulni a cukorbetegség megelőzéséhez és kiegészítő terápiájához.

Alkotórészei közül ki kell emelni a népi gyógyászat több évezredes megfigyelésén alapuló Momordica (balzsamkörte) gyümölcsének kivonatát, mely hatékonyan támogatja a máj, epe és hasnyálmirigy egészséges működését, komplex hatóanyagtartalma pedig hozzájárul a vércukorszint normalizálásához. A benne levő króm optimalizálja, és hatékonyabbá teszi a szénhidrát és zsíranyagcserét. A diabétesz következtében a szervezetben fellépő károsan fokozott oxidációs folyamatok gátlásához nagymértékben hozzájárul a készítményben levő antioxidánsok gazdag bevitele is. A Diabé komplexben jelenlevő C-vitamin, magnézium és cink ugyanis védik a szervezetet a szabadgyökök káros hatásaitól, és hatékonyan támogatják, optimalizálják az immunrendszer működését.

Amennyiben betartjuk az egészséges életmódra vonatkozó szabályokat, és alkalmazzuk a hatékony étrendkiegészítés komplex tapasztalataiból eredő tanításokat, lényegesen csökkenthetjük ennek az alattomos kórnak a veszélyeit.

Dr. Bakanek György
sportorvos, életvezetési tanácsadó


„Receptverseny”

Lapunk talán legkedveltebb rovata a Konyhasarok. Már több alkalommal külön kiadványban jelentettük meg a recepteket. Úgy tervezzük, ebben az évben a világnapra kiadjuk a Konyhasarok 3 receptgyűjteményt, amit azonban rendkívülinek szánunk.

Szeretnénk, ha ebben az Önök receptjei (is) lennének. Tudjuk – hiszen szerkesztőségünkbe szép számmal érkeznek ételreceptek –, hogy diabéteszesként szakszerűen, megfontoltan és helyesen főznek, étkeznek. Kérjük, osszák meg velünk – és sorstársaikkal – ezeknek az ételeknek a leírását, amiket – dietetikusi kontroll után – adunk közre a Konyhasarok 3-ban, lapunk hasábjain folyamatosan, valamint honlapjainkon. A legjobb receptek beküldői a „hírnév” mellett értékes ajándékokra is számíthatnak. Receptfeltöltés: http://www.diabetes.hu/receptem