Hírlevelek

2014.04.14. Megérkezett? Már postáztuk a megújult Diabetes jubileumi évfolyamának első számát előfizetőinknek!

A hétfőn kiküldött hírlevelünkben a linkek hibásak voltak, ezért most kijavítva ismét elküldjük. Az okozott kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük.

Hasznos információkat szerezhetsz a következő témákról:

Értesülj elsőként közvetlenül az újdonságokról! Lapunkat postaládádig küldjük: http://www.diabetes.hu/kiadvanyok

Orvosként diabéteszes – diabéteszesként orvos

Ki lehetne hitelesebb, mint egy orvos, aki nem csak a tankönyvekből ismeri a betegséget, de maga is nap mint nap tapasztalja ugyanazokat a nehézségeket, mint a betege? Dr. Kövesdi Zsófia, a 24 éves orvos közel húsz éve cukorbeteg. Mosolygós, vidám, végtelenül határozott és céltudatos.

Olvasd el a teljes interjút ide kattintva: http://www.diabetes.hu/junior/2012/cikkek/orvoskent-diabeteszes-diabeteszeskent-orvos

Gyermekvárás és diabétesz

Dr. Baranyi Évával, a Magyar Diabetes Társaság Diabétesszel Társuló Terhességgel Foglalkozó Munkacsoportjának vezetőjével beszélgettünk a kismamákat érintő anyagcsere-zavarról.

Cikkünkből azt is megtudhatod, hogy hová fordulhatsz a diabétesszel kapcsolatos problémákkal, kérdésekkel: http://www.diabetes.hu/cikkek/diabetes/1306/a-diabetesszel-tarsulo-terhesseggel-foglalkozo-munkacsoport

Mit érdemes tudni a gyógyszerpiaci változásokról?

Veled is megtörtént már, hogy hazaérve a patikából a szokásos néhány fajta gyógyszered és a frissen kiváltott szerek között nehezen tudtál eligazodni?

Olvasd el Dr. Barta László gondolatait a magas vérnyomás gyógyszereiről ide kattintva: http://www.diabetes.hu/cikkek/hypertonia/1303/valasztekbovules-cserelehetoseg-arvaltozasok

"A legfontosabb, hogy példát mutassak. Ha valaki lejön az edzőterembe, szép lassan a helyes útra terelem, vagyis az életmódváltás felé."

László története bizonyosság arra, hogy soha nem szabad feladni, mert nincs lehetetlen. 36 évesen súlyos állapotban szállították kórházba...a diagnózis: 1-es típusú diabétesz. Rendkívüli akaraterejének és kitartásának köszönheti, hogy itt van közöttünk ereje teljében, boldog sportemberként. Viszontagságos élete nem törte meg, ellenkezőleg, testileg és lelkileg megerősítette.

Ismerd meg Porubek László történetét, aki a Diabetes Fitness – Alapítvány a cukorbetegekért egyik alapítója és elnöke: http://www.diabetes.hu/junior/2011/cikkek/soha-ne-add-fel

Rendezvények

Folyamatosan frissülő rendezvénynaptárunkban mindig megtalálod az aktuális klubrendezvényeket, szűréseket, előadásokat és táborokat. Továbbra is várjuk az információkat, amelyeket ingyenesen elhelyezünk honlapunkon.

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!