Hírlevelek

2014.04.18. Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

Buzás Sándorné, a Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesület vezetőjének receptjével kívánunk kellemes húsvéti ünnepeket minden kedves olvasónknak!

Húsvéti kocsonya

Energia: 268 kcal Fehérje: 20 g Zsír: 18 g Szénhidrát: 6 g

Hozzávalók 4 személyre:

A füstölt tarját a borssal és annyi vízzel, hogy ellepje, puhára főzzük, és a levében hagyjuk kihűlni. A főzési idő a hústól függően 30-50 perc. Eközben a borsót és a felkockázott répát az ételízesítővel és a fokhagymával fél liter vízben puhára főzzük. A zöldségeket leszűrjük, a kihűlt húst kivesszük a főzőléből. A zöldségek főzőlevét a hús főzőlevével 1,5 literre kiegészítjük és leszűrjük. A zselatint állandó keverés mellett hozzáadjuk a léhez, majd nem túl erős lángon csaknem forrásig hevítjük. A húst, a tojást és a zöldségeket elosztjuk a négy tányér között, rászedjük a levet, hűtjük.

Húsvéti ajándékötlet cukorbetegeknek

Vészesen közeleg a húsvét, és nincs ajándékötleted cukorbeteg családtagnak, barátnak, ismerősnek? A Diabetes magazin éves előfizetése hasznos ajándék minden érintett részére. A lap a http://www.diabetes.hu/kiadvanyok oldalon ajándékba is megrendelhető a postázási név és cím megadásával.

Pályázatok

Nyári táborok cukorbeteg gyerekeknek

A VALÓDI MAGYAR Dcont vércukormérőket gyártó 77 Elektronika Kft. az elmúlt évekhez hasonlóan idén is meghirdette nyári cukorbeteg gyermektáborok támogatására vonatkozó pályázatát. Várják a táborszervezők jelentkezését 2014. április 30-ig, részletes pályázati kiírás: a www.diabetes.hu/77palyazat és a www.e77.hu honlapokon.

Nyári tábort keresel cukorbeteg gyermeknek? A táborokat hamarosan megtalálod folyamatosan frissülő rendezvénynaptárunkban.

Javaslatkérés Lang Gusztáv-díj adományozására – 2014

Az Alapítvány a Cukorbetegekért kuratóriuma díjat alapított. Az alapító a díjat évente egy Magyarországon élő és tevékenykedő magánszemélynek és egy civil szervezetnek kívánja adományozni, akik a cukorbetegek valamely közösségének megteremtésében, annak működtetésében, a diabétesszel élők oktatásában, életminőségének javításában kiemelkedő eredményeket értek el. Pályázati kiírás: http://www.diabetes.hu/alapitvany/lang-gusztav-dij

A díjátadó ünnepségre 2014. szeptember 7-én Balatonfüreden, a Diabetes betegtájékoztató lap 25. születésnapján kerül sor. A jubileumi rendezvény helyszíne a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ (8230 Balatonfüred, Horváth M. u.).

Életmód felmérés

Az idén Magyarországon megrendezésre kerülő DiaEuro 2014 esemény kapcsán egy szakdolgozat is készül, a primer kutatáshoz szükségünk lenne minél több feldolgozható adatra, ezért kérünk mindenkit, hogy az alábbi rövid kérdőívet legyen szíves kitölteni:http://ripet.hu/feedback.php?kid=9ff06c777b378a6b60f9d64e8b4874cc

Az inzulin és a diabétesz

Az inzulin a szervezet anyagcseréjének nélkülözhetetlen hormonja. Nélkülözhetetlen, mégis félelmetes, amikor saját magunknak kell pótolnunk, hiszen önmagunkat kell megszúrnunk, lehet, hogy napjában többször. Ez elég komoly változás mindenki életében, és a változástól mindig félünk.

Olvasd el Dr. Vándorfi Győző összefoglalóját a témáról: http://www.diabetes.hu/cikkek/diabetes/1401/az-inzulinrol-es-a-kezelesrol

A cukorbetegeknek járó adókedvezményről

Az utóbbi időben több kérdés érkezett szerkesztőségünkhöz a kedvezménnyel kapcsolatos jogszabályi háttérről: Kik jogosultak a kedvezményre? Milyen összegű az adókedvezmény? Vajon én is jogosult vagyok-e?

Az alábbiakban Dr. Strényer Ferenc összefoglalóját olvashatod, melyben a leggyakoribb kérdésekre találhatod meg a választ: http://www.diabetes.hu/cikkek/diabetes/1401/adokedvezmeny

Édesanyaként a cukorbetegségről

"Akár hiszed, akár nem, szebb a családom, mióta Norbi diabéteszes!"

Olvasd el Te is egy család történetét a cukorbetegségről, amely teljesen megváltoztatta az életüket: http://www.diabetes.hu/junior/2011/cikkek/akkor-is-a-mi-eletunk

Rendezvények

Folyamatosan frissülő rendezvénynaptárunkban mindig megtalálod az aktuális klubrendezvényeket, szűréseket, előadásokat és táborokat. Továbbra is várjuk az információkat, amelyeket ingyenesen elhelyezünk honlapunkon.