Hírlevelek

2016.02.18. Luke Skywalker diabéteszes!

Sok nehézségen mentem át a cukorbetegségem miatt, és nagyon nehezen fogadtam el, így magamnak sem tettem könnyebbé a helyzetet. De idővel megtanultam együtt élni vele. Rájöttem, hogy nem kell félni, sem túlaggodalmaskodni a dolgokat. Éppen annyira figyelek oda rá, amennyire szükséges.

Luke Skywalker diabéteszes!

Javaslatkérés Lang Gusztáv-díj adományozására – 2016

A cukorbetegek valamely közösségének megteremtésében, annak működtetésében, a diabétesszel élők oktatásában, életminőségének javításában kiemelkedő eredményeket elérő, Magyarországon élő és tevékenykedő magánszemélynek és egy civil szervezetnek adományoz évente díjat a Diabetes lap tulajdonosa, az Alapítvány a Cukorbetegekért.

Javaslatot tehetnek magánszemélyek, cukorbeteg-közösségek, egészségügyi intézmények, önkormányzatok.

Javaslatkérés Lang Gusztáv-díj adományozására: további részletek

Civil Fórum VI.

A Diabetes betegtájékoztató lap és az Alapítvány a Cukorbetegekért a Tudomány Kiadó szervezésében idén is megrendezi Civil Fórum programját.

A rendezvényen kerülnek átadásra az IDF Joslin-díjai. A szünetekben infó-pultoknál közvetlenül tájékozódhatnak a résztvevők, számos gyártó és forgalmazó kiállítja termékeit és kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosít.

Részletek: VI. Civil Fórum

Pályaválasztási szempontok inzulinnal kezelteknek

Olyan élethivatást ajánlatos választani, amit örömmel, évtizedeken keresztül tudnak végezni, de nem akadályozza a rendszeres életvezetést. Szoktuk mondani, bármit megcsinálhat, bármire képes lehet egy inzulinnal kezelt cukorbeteg. Ez jól hangzik, de ha belegondolunk, hosszú távon biztosan nem fedi a valóságot. Rendszeresség, megfelelő életritmus, folyamatos odafigyelés – divatosabban –, helyes önmenedzselés nélkül nem lehet sokáig a cukorbetegséget egyensúlyban tartani.

Megjelent Diabetes betegtájékoztató lapunk különszáma. Rengeteg hasznos információ, tudnivaló és érdekesség 120 oldalon.

További címek a tartalomból:

Magazinunk postacímre megrendelhető: kattints!

DiaEuro 2016

Várjuk a tehetséges játékosok jelentkezését, hogy a magyar csapat idén is sikeresen szerepelhessen a megmérettetésen. Felső korhatár nincs, az alsó korhatár 18 év, 1-es és 2-es típusú cukorbetegek egyaránt jelentkezhetnek.

Időpont és helyszín
2016. július 24–31., Szarajevó, Bosznia-Hercegovina

Szeretnél a magyar csapat tagja lenni? Töltsd ki most a jelentkezési lapot!
Jelentkezési határidő: 2015. március 20.

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

Személyi jövedelemadó 1%

Kérjük személyi jövedelemadójának 1 százalékával támogassa alapítványunkat! Támogatásával nagymértékben hozzájárul a cukorbetegek oktatásának továbbfejlesztéséhez. Az alapítvány fő tevékenységei: a Diabetes újság kiadása; páciensoktatási programok; orvosok és nővérek továbbképzése; a cukorbetegség prevenciója.

Alapítvány a Cukorbetegekért, Veszprém – Adószám: 19260192-2-19

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!