Hírlevelek

2015.12.21. Közös készülődés: karácsonyi gesztenyekrémleves és további ötletek

Érdekes programra kaptunk meghívást egy november végi szombaton. Gyerekek, tinédzserek és fiatal felnőttek érkeztek a Semmelweis Egyetem Eurest éttermébe, hogy Kiss Erika dietetikus, táplálkozástudományi szakértő és segítőtársai közreműködésével közös főzés keretében szerezzenek minél több gyakorlati tapasztalatot.

Közös készülődés: karácsonyi gesztenyekrémleves és további receptek

Ajándékötletek

Karácsony közeledtével szeretnél hasznos, mégis olcsó meglepetéssel örömet szerezni egy éven keresztül? A Diabetes magazin ajándékba is megrendelhető, az ajándékozásról színes kártyát küldünk Neked e-mailben, amit átnyújthatsz az ünnepen.

Megrendelés

Ennek kapcsán most játékot is hirdettünk: mindenki esélyes az 5 db ajándékutalvány egyikére, aki a diabetes.hu közösséghez tartozik és a képet megosztja.

Még nincs ötleted diabéteszes családtagnak, barátnak, ismerősnek? Néhány kiadványt szeretnénk figyelmedbe ajánlani az elérhető legkedvezőbb áron.

A menühöz lenne szükséged még némi segítségre? A Receptsarok 3. – 113 recept 40 színes fényképpel 299 Ft/db áron megrendelhető.

Partnerünk ajánlata

Diabétesz – a Dohmeier Ortopéd Technika Kft. szakterülete

A cukorbetegség egyik legveszélyesebb szövődménye a diabéteszes láb. A diabétesz láb szindróma döntően az idegkárosodásnak (neuropátia) tudható be, de a kis - és nagyerek betegsége (mikro- és makroangiopátia), valamint a fertőzés súlyosbítja a helyzetet.
A kóros beidegzés révén, egyrészről a végtag érzéketlenné válik, másrészről a lábizmok „elfáradnak”, a lábfejet alkotó csontok elmozdulnak, a láb szerkezete megváltozik, kóros nyomáspontok alakulnak ki. Ezen okokból a cukorbetegek gyakran szenvednek el észrevétlenül mechanikus, termikus traumákat. Irodalmi adatok szerint a cukorbetegek körében végzett lábfej amputációk száma 15-45-ször magasabb a nem cukorbeteg csoportban végzett beavatkozáshoz viszonyítva.
Célunk, hogy a lehetséges végállapotot elkerüljük, a kockázatokat csökkentsük.
Cégünk különleges diabéteszes gyógycipőt és egyedi, diabéteszhez kialakított lábágyazatot kínál Önnek.
A diabéteszes cipőnek nincsenek nyomást okozó belső varratai, elegendő helyet biztosít a lábfej teljes területén és olyan gördülő sarokkal van ellátva, ami hozzájárul az anatómiailag jobb járásképhez.
A diabéteszhez kialakított betét egyéni talplenyomat alapján készül és pontosan illeszkedik a cipőbe, a fellépő nyomásokat pedig egyenletesen osztja el. A diabéteszes cipő és a különleges betét így jól működő egységet képeznek és védik a lábfejet a nem kívánt következményektől.
További kérdések esetén szívesen állunk rendelkezésére!

Dohmeier Ortopéd Technika Kft.
Időpont egyezetés: +36 20 426 8520
info@dohmeier.hu
www.dohmeier.hu www.dohmeier-ortoped-talpbetet.hu

Megjelent a Hypertonia decemberi száma:

Lapunk még megrendelhető.

Diabetes Junior különszám

A XI. Országos Gyermekdiabétesz Nap tiszteletére jelenik meg Diabetes betegtájékoztató lapunk 6. különszáma, amit cukorbeteg gyermekeknek, fiataloknak és szüleiknek, családjuknak készítünk.

Sok szeretettel és a Diabetes Junior legfrissebb számával várunk minden érdeklődőt január 9-én Hódmezővásárhelyen, a XI. Országos Gyermekdiabétesz Napon!

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk a legfrissebb információkért! Nézz körül nálunk!