Hírlevelek

2012.12.20. Karácsonyi ajándékötlet cukorbetegeknek

Vészesen közeleg a karácsony, és nincs ajándékötlete cukorbeteg családtagjának, barátjának, ismerősének? A Diabetes magazin éves előfizetése hasznos ajándék minden érintett részére. A lap a http://www.diabetes.hu/kiadvanyok oldalon ajándékba is megrendelhető a postázási név és cím megadásával. Az ajándékozásról e-mailben színes kártyát küldünk, amit szeretteiknek átnyújthatnak.

 

Az ünnepi készülődés előtt: zsírok és olajok

Ma már mindenki számára jól ismert tanács, hogy mérsékeljük a zsiradékok fogyasztását, leginkább a telített zsírsavakban gazdag állati eredetűekét, mert ezzel csökkenthető a magas vérnyomás, valamint a szív-érrendszeri betegségek kialakulásának a veszélye. Mindemellett egyre inkább hangsúlyozzuk a telítetlen zsírsavakban bővelkedő növényi olajok megfelelő arányú használatát az étrendünkben. Tovább a cikkhez.

 

Felírási szabályok

Egy kedves olvasónk az inzulinadagoló penekhez való tű és az egyszer használatos fecskendő felírási szabályozásáról érdeklődött. Részletek: itt.

 

Felhívás cukorbeteg fiatalok részére – a határidő meghosszabbítva!

Az immár 24 éve létező Diabetes újság már második alkalommal jelentette meg az év elején a kifejezetten fiataloknak szóló Junior különszámát. Örömmel tapasztaltuk, hogy a lap népszerűsége töretlen, s ebben nagy szerepe van a tavalyi felhívásunkra érkezett írásaitoknak.

Arra gondoltunk, hogy 2013 januárjára, a Gyermek Diabétesz Világnap alkalmából, újra elkészítünk egy Junior lapszámot – ha segítetek nekünk.

Felhívás: http://www.diabetes.hu/junior/kedves-fiatalok