Hírlevelek

2017.07.07. DiaEuro 2017: A magyar csapatot ismét a döntőbe várják

Tíz nap múlva kezdődik a diabéteszesek ez évi legnagyobb sporteseménye. 2017. július 16. és 23. között hatodik alkalommal rendezik meg a cukorbetegek futsal-Európa-bajnokságát, hogy bebizonyítsák, a sportban sincs helye a diszkriminációnak. A házigazda Románia, a mérkőzéseknek pedig Bukarest ad majd otthont. DiaEuro 2017: A magyar csapatot ismét a döntőbe várják

Elindult a DiaEuro Kvíz!

Játssz értékes nyereményekért! Nincs más dolgod, mint válaszolni egy-egy kérdésre, amelyek a júliusi DiaEuro Nemzetközi Diabétesz Futsalbajnoksághoz kapcsolódnak.

Vércukor-önellenőrzés – a gondozás segítője

Megfelelő edukáció nélkül a vércukor-önellenőrzés célja nem teljesül, hiszen az nem az adatok gyűjtése, hanem azok hatékony felhasználása a jobb anyagcserehelyzet elérése érdekében. A vércukormérés közvetlen előnye, hogy a mérés az aktuális vércukorértékről késedelem nélkül tájékoztat, lehetővé teszi az éhomi (étkezés előtti) és az étkezés utáni vércukor meghatározását, növeli a kezelés biztonságát a hipoglikémia felismerése révén. Mind az orvos, mind a beteg számára segítséget jelent az antidiabetikus kezelés szükség szerinti módosításának eldöntésében, annak elfogadásában.

Mikor mérjen az 1-es és a 2-es típusú cukorbeteg? Hogyan érdemes mérni a különböző kezelések (inzulin, tabletta, kombinációk) esetén? Részletek a Diabetes legújabb számában!

40 éve cukorbetegséggel élők országos találkozója

Szeptember 15-én a Cukorbetegek Egri Egyesülete rendezi meg a több mint 40 éve cukorbetegséggel élők országos találkozóját, amely szeptember 16–17-én a hagyományos Egri Nemzetközi Cukorbeteg-találkozóval folytatódik.

Részletes program, jelentkezés: itt!

Táboroztál vagy tábort szerveztél? Nyerj Dcont ajándékcsomagot!

Küldj beszámolót a Diabetes, a Diabetes Junior lapok és honlap részére. Fotókat is nagy szeretettel várunk, minél többet, hiszen a diabetes.hu honlap beszámoló rovatában azokat mind elhelyezzük a képgalériában. A legjobb kép pedig megjelenik a Diabetes őszi számának borítóján!

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!