Hírlevelek

2016.07.07. DiaEuro 2016: Már pörög a labda és elindult a visszaszámlálás

Két és fél hét múlva kezdődik a diabéteszesek ez évi legnagyobb sporteseménye. 2016. július 24. és 31. között ötödik alkalommal rendezik meg a cukorbetegek futsal-Európa-bajnokságát – Portugáliától Üzbegisztánig 16 ország csapatai küzdenek meg egymással, hogy bebizonyítsák, a sportban sincs helye a diszkriminációnak. A házigazda Bosznia-Hercegovina, a mérkőzéseknek pedig Szarajevó ad majd otthont.

Elindult a DiaEuro Kvíz!

Játssz értékes nyereményekért! Nincs más dolgod, mint válaszolni egy-egy kérdésre, amelyek a júliusi DiaEuro Nemzetközi Diabétesz Futsalbajnoksághoz kapcsolódnak.

Szurkolj a magyar válogatottnak a helyszínen! Elkísérnéd a csapatot Szarajevóba? Részvételi szándékod a magyar csapat oldalán jelezheted, ahol a felkészülést és a júliusi EB eredményeit is követheted.

Okozhat-e betegségeket a kialvatlanság?

Az alvás zavara nagyon gyakori probléma. Az európaiak kb. egyharmada elégedetlen az alvásával, az orvosi értelemben vett alvászavarok némelyike pedig a leggyakoribb 10 orvosi panasz közé tartozik. Mindnyájan saját tapasztalatból tudjuk, hogy kialvatlannak lenni nem jó – de vajon a fáradtság, nyűgösség és a kialvatlanság többi nappali tünete pusztán kellemetlen, vagy esetleg veszélyes is?

És még sok érdekes olvasnivaló magazinunk legújabb számában! Megrendelés

Vajon melyik tábor kerül a Diabetes 2016/4 számának borítójára?

Táboroztál vagy tábort szerveztél? Küldjetek beszámolót a Diabetes, a Diabetes Junior lapok és honlap részére. Fotókat is nagy szeretettel várunk, minél többet, hiszen a diabetes.hu honlap beszámoló rovatában azokat mind elhelyezzük a képgalériában. A legjobb kép pedig megjelenik a Diabetes őszi számának borítóján!

Kedvenc Receptem pályázat 2016.

Tavaly nagyon népszerű kezdeményezésünk volt a Kedvenc Receptem pályázat. Számos izgalmas – és diétás – fogás érkezett, amit dietetikus ellenőrzése után, a tápértékek kiszámításával jelentettünk meg a novemberi Diabétesz Világnap alkalmából Receptsarok gyűjteményünkben. Rövid idő alatt 22.000 példány talált gazdára. A siker az idei folytatás mellett néhány újításra is ösztönzött bennünket. A pályázatot idén korábban meghirdettük, így mindenkinek több idő áll rendelkezésére összeírni, elkészíteni és lefényképezni kedvenc receptjeit.
A játék támogatója a valódi magyar fejlesztésű Dcont® vércukormérő készülékeket gyártó és forgalmazó 77 Elektronika Kft. A legjobb sztíviával készült recepteknek a Coca-Cola Magyarország különdíjat ajánlott fel.

Várjuk a jobbnál jobb recepteket és a róluk készült fényképeket a honlapunkon!

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!