Hírlevelek

2016.06.22. Az Amazonastól a Himalájáig

…a Nap ellentmondást nem tűrően tűz át a 60 faktoros naptejen, szinte érzem, ahogyan pörkölődik a legfelső hámréteg. Már rég nem működik, hogy azt mondogatom magamban „de hát február van”, minden irányból védtelen vagyok a napsugaraktól a folyón hajózva. Belelógatom a kezem a vízbe, a levegőnél pár fokkal hűsebb és folyékony anyag pillanatnyi enyhülést hoz, de csak ahol a bőrömhöz ér. Végre megállunk egy szélesebb részen, a vezetőnk fürkészi a partokat, aztán bólint. Még mindig hitetlenkedve, de az adrenalinlökettől vigyorogva vetem bele magam a sárgás vizű Amazonasba…

Magazinunkat megrendelheted postacímedre: kattints!

A Hypertonia betegtájékoztató lap aktuális számát a Diabetes most megjelenő kiadásával postázzuk!

Bringás családi piknik…

…a cukorbetegséggel élő gyermekeket nevelő családok számára a MentaPRO Alapítvány szervezésében.
Június 25-én, szombaton délután sok szeretettel várnak minden érdeklődőt. A rendezvény ingyenes, de a park korlátozott befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött. Részletes program és regisztráció az esemény oldalán.

Hevesi Tamásék Szarajevóban is ott lehetnek a döntőben

2016. július 24. és 31. között ötödik alkalommal rendezik meg a cukorbetegek futsal-Európa-bajnokságát – Portugáliától Üzbegisztánig 16 ország csapatai küzdenek meg egymással, hogy bebizonyítsák, a sportban sincs helye a diszkriminációnak. A házigazda Bosznia-Hercegovina, a mérkőzéseknek pedig Szarajevó ad majd otthont.

Szurkolj a magyar válogatottnak a helyszínen! Elkísérnéd a csapatot Szarajevóba? Részvételi szándékod a magyar csapat oldalán jelezheted, ahol a felkészülést és a júliusi EB eredményeit is követheted.

Vajon melyik tábor kerül a Diabetes 2016/4 számának borítójára?

Táboroztál vagy tábort szerveztél? Küldjetek beszámolót a Diabetes, a Diabetes Junior lapok és honlap részére. Fotókat is nagy szeretettel várunk, minél többet, hiszen a diabetes.hu honlap beszámoló rovatában azokat mind elhelyezzük a képgalériában. A legjobb kép pedig megjelenik a Diabetes őszi számának borítóján!

Kedvenc Receptem pályázat 2016.

Tavaly nagyon népszerű kezdeményezésünk volt a Kedvenc Receptem pályázat. Számos izgalmas – és diétás – fogás érkezett, amit dietetikus ellenőrzése után, a tápértékek kiszámításával jelentettünk meg a novemberi Diabétesz Világnap alkalmából Receptsarok gyűjteményünkben. Rövid idő alatt 22.000 példány talált gazdára. A siker az idei folytatás mellett néhány újításra is ösztönzött bennünket. A pályázatot idén korábban meghirdettük, így mindenkinek több idő áll rendelkezésére összeírni, elkészíteni és lefényképezni kedvenc receptjeit.
A játék támogatója a valódi magyar fejlesztésű Dcont® vércukormérő készülékeket gyártó és forgalmazó 77 Elektronika Kft. A legjobb sztíviával készült recepteknek a Coca-Cola Magyarország különdíjat ajánlott fel.

Várjuk a jobbnál jobb recepteket és a róluk készült fényképeket a honlapunkon!

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!