Hírlevelek

2015.01.14. Diabetes Junior különszám – 2015.

A X. Országos Gyermekdiabétesz Nap tiszteletére jelenik meg a Diabetes betegtájékoztató lapunk 5. Junior különszáma, amit cukorbeteg gyermekeknek, fiataloknak és szüleiknek, családjuknak készítettünk. Növekvő népszerűségét jelzi, hogy a korábbi számok 80 oldalnyi terjedelmét most 104 oldalra kellett bővítenünk, hogy a legjobb, legaktuálisabb cikkek megjelenhessenek.

A tartalomból:

A kiadvány postacímre megrendelhető: http://www.diabetes.hu/junior/megrendeles

Sok szeretettel és a Diabetes Junior legfrissebb számával várunk minden érdeklődőt január 17-én Veszprémben, a X. Országos Gyermekdiabétesz Napon!

Diabetes Junior teszt

Szeretnénk még izgalmasabbá tenni a X. Országos Gyermekdiabétesz Napot azok számára is, akik személyesen nem lehetnek a helyszínen, ezért a rendezvényre összeállított tesztet honlapunkon is kitöltheted 2015. január 17-én 10 és 16 óra között. A kitöltők rangsorát a helyes válaszok száma, illetve a válaszadásra fordított idő adja. A legeredményesebb válaszoló díja egy családi hétvége a debreceni Aquaticum Termál & Wellness Hotelben! A linket pénteken közöljük facebook oldalunkon: fb.com/diabetes.hu

Joslin-díj – határidő január 15.

Hat éve, a 20-dik születésnapja előtt vállalta fel a Diabetes, hogy a magyar cukorbetegek számára „hozzáférhetővé” teszi a Joslin-elismeréseket. Azóta a 25 évnyi diabéteszért járó elismerő oklevelet 45-en, az 50 diabétesszel töltött évért járó oklevelet és érmet 33-an vették át. S ami nagy büszkeségünk, már átadhattunk egy Victoria-érmet is, amely a 75 éve fennálló diabéteszért jár.

Az V. Civil Fórumon (Budapest, 2015. február 28.) ismét szeretnénk átnyújtani elismeréseket. Minden tudnivalót és kitöltendő nyomtatványt megtalálnak honlapunkon.

Felhívás Pannon Diabetes Díj jelölésre

Az Alapítvány a Cukorbetegekért és a Veszprém Megyei Diabetes Egyesület az I. Dunántúli Diabetes Hétvége (DDH) megrendezésének 20. évfordulójára 2011-ben Pannon Diabetes Díjat alapított. A díjat kétévente egy, a Dunántúlon dolgozó, a cukorbetegek ellátásban kimagasló szakmai és emberi teljesítményt nyújtó orvosnak és egy nővérnek vagy dietetikusnak ítélik oda az alapítók. A díjat az alapítók a Dunántúli Diabetes Hétvégéken kívánják átadni.

Az alapítók a díj alapításával nagyrabecsülésüket kívánják kifejezni a cukorbetegek közvetlen ellátásában dolgozó orvos, nővér, dietetikus kollégáknak. Szeretnének hozzájárulni az orvoslás megbecsülésének helyreállításához. A díjra javaslatot adhatnak kellő indoklás kíséretében egészségügyi dolgozók, azok közösségei, betegek, betegszervezetek, egészségügyi és nem egészségügyi intézmények és magánszemélyek. A javaslatokat 2015. február 15-ig kérjük eljuttatni az Alapítvány a Cukorbetegekért és a Veszprém Megyei Diabetes Egyesület irodája postai (8200 Veszprém, Templom u. 9.) vagy e-mail címére: alapitvanya.cukorbetegekert@upcmail.hu.

A díj átadására a XIX. Dunántúli Diabetes Hétvégén (2015. március 12–14., Club Tihany) kerül sor. A díjátadó időpontját a DDH programjában közöljük.