Hírlevelek

2024.06.20. Desszertek újragondolva – CEOSZ receptverseny 2024

Desszertek újragondolva – CEOSZ receptverseny 2024

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSZ) idén is meghirdeti receptversenyét, melynek témája: „Desszertek újragondolva”. A pályázatban keressük a diabéteszesek étrendjébe (és ezáltal az egészséges táplálkozásba) beilleszthető, ötletes, formabontó, desszertként (is) fogyasztható finomságokat.

A legjobb receptek beküldőit értékes ajándékokkal jutalmazzuk, a 12 legjobb recept pedig megjelenik a CEOSZ 2025. évi falinaptárjában. A díjak átadására 2024. november 9-én, a diabétesz világnapja alkalmából szervezett budapesti rendezvényen kerül sor.

Fontos: A versenyben induló recepteknek – azon felül, hogy kreatívak és finomak – meg kell felelniük néhány kritériumnak. Ezeket a feltételeket és a verseny további részleteit megtalálod a CEOSZ weblapján.

Beköszöntött az igazi nyár!

A napokban tapasztalhatjuk az idei év első – és minden bizonnyal nem utolsó – hőhullámát, ami azon felül, hogy a „felhőtlen nyár” érzésével ajándékoz meg bennünket, tartogat bőven kihívásokat – cukorbetegeknek és nem cukorbetegeknek egyaránt.

Ha strandolni támad kedvünk, vagy csak kimennénk a szabadba, nem feledkezhetünk meg a fényvédelemről. A napsütés ugyanis számos jó hatása mellett sok bőrbetegség kiváltója is lehet. Fontos szempont továbbá, hogy sok gyógyszer vagy gyógynövény szedése vagy külsőleges alkalmazása esetén bőrünk fokozottan érzékeny lehet, ezért érdemes e készítményeinket ilyen szempontból is átnézni, és ha szükséges, fokozott fényvédelemről gondoskodni.

Olvasd el a teljes cikket a fényvédelem fontosságáról a diabetes.hu oldalon.

Nyári gyermektáborok

Ha pedig nyár, akkor nyári szünet! Nyáron szeretnénk tartalmas programokat szervezni gyermekünknek. Ez elég nagy fejtörést tud okozni, de ami biztosan felmerül ilyenkor: a nyári tábor, ami életre szóló élmény. Önállóságot tanul a gyerek és sokat a közösségről, a szabályokról, barátokat szerez, és kimozdul a megszokott környezetből. Ezzel együtt igazi próbatétel, kihívás lehet a gyerekek számára, ezért érdemes néhány dologra odafigyelni.

A nyári táborokra való felkészülésben segít a diabetes.hu oldalon megjelent cikkünk.

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!