Elérhető a Magyar Diabetes Társaság Telemedicina oldalrendszere

A digitalizáció, az info-kommunikációs technológiák, sőt ma már a mesterséges intelligencia (MI) is a mindennapi életünk megkerülhetetlen, szerves részévé vált. Nincs ez másként az egészségügyben, illetve szűkebb érdeklődésünk, a diabétesz területén sem. Ez a jelenség különösen felgyorsult és látványosan fejlődött a pandémia következtében. A koronavírus okozta világjárvány – egyfajta „katalizátorként” – új kihívásokat, nehézségeket, és ezzel együtt új digitális lehetőségeket, megoldásokat is teremtett.

A technológiai fejlődés egyik célja, hogy mindennapi életünket segítse, támogassa. Számos olyan – a mindennapi élet részévé vált – megoldás érhető el, ami képes adatokat rögzíteni, rendszerezni, elemezni, továbbítani. A diabétesz menedzselésében is egy olyan folyamat elején járunk, ahol a különböző forrásokból származó adatok integrálása, elemzése (belátható időn belül: mesterséges intelligenciával történő elemzése), mind az egyéni terápiás döntések, mind az egészségügyi stratégiai döntéshozatal szintjén segít.

A Magyar Diabetes Társaság Telemedicina oldalrendszere segítségével mind a szakemberek, mind a páciensek bővebb ismeretekre tehetnek szert erről a gyorsan fejlődő területről.

Bőséges és friss tartalom érhető el:

Nagy örömmel várják az érdeklődőket a www.diabet.hu/telemedicina oldalon!

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!