Hírlevelek

2023.10.12. Tisztelt Egyesületvezető/Klubvezető!

Tisztelt Egyesületvezető/Klubvezető!

Pontosan tudjuk, hogy többet és többször kellene zöldségeket ennünk, mert kiváló hatással vannak az egészségünkre. A magyarok tányérjára leggyakrabban a vöröshagyma, a sárgarépa, a paradicsom, a paprika és a káposztafélék kerülnek.

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSZ) szeretné elősegíteni, hogy minél többen, minél több és minél változatosabb módon illesszék be a zöldséget napi étkezéseik során, ezért az idei évre

Zöldséget a tányérra!

címmel hirdette meg receptversenyét, amire rengeteg leírás érkezett a salátáktól kezdve a leveseken és egytálételeken át a desszertekig.

Receptsarok 2023.

borító

Az elmúlt évtizedben már 13 alkalommal készítettünk gyűjteményes füzetet több mint 900.000 eladott példányban. A novemberben megjelenő új kiadványunkban a CEOSZ receptversenyére beérkezett munkákból válogatunk, dietetikusi ellenőrzés után, a tápértékek feltüntetésével jelennek meg a leírások Receptsarok 2023 címmel.

A CEOSZ naptáron a legötletesebb 12 leírás jelenhet meg, de a Receptsarokban minden, a szakmai zsűri által elfogadott recept szerepel. Kedvenceiket a Receptsarokhoz egyaránt beküldhették diabéteszesek és egészségesek, laikusok és szakemberek (dietetikusok, szakápolók, egészségügyi dolgozók).

A receptgyűjteményt a fogyni vágyók – akár diabéteszesek, akár „csak” túlsúlyosak – is haszonnal forgathatják. A diéta tervezését könnyítendő az energia- és tápanyagtartalomnál a szénhidrát mellett a zsír- és fehérjetartalom szintén feltüntetésre kerül. A számos látványos fényképet tartalmazó kötet terjedelme 64 színes, A/5 méretű oldal, kívülről védőfóliázott kartonborítóval.

Ajánlatunk a megrendelésre október 20-ig él.

Bővebb információk, megrendelési lehetőség: kattintás után!

CEOSZ Receptnaptár 2024.

A CEOSZ versenyére beérkezett, és a szakértők által legjobbnak ítélt 12 receptből állt össze a jövő évi falinaptár, bízva abban, hogy hónapról hónapra bizonyíthatjuk: nem beszélünk, hanem változatosan fogyasztunk zöldségeket!

A naptár korlátozott példányszámban megrendelhető honlapunkon!

Fontos! A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége tagszervezetei tagjai számára 1 példányt a CEOSZ biztosít, annak megrendelésére nincs szükség! Kizárólag az ezen felüli példányok megrendelése szükséges a tagszervezetek részére! (Azon tagszervezetek, akik eddig nem jelezték vissza igényüket, postafordultával tegyék meg!)

Lent és fent – Személyes történetek a cukorbetegségről

borító

Húsz történet, húsz különböző életút. Elbeszélések orvosoktól, akik diabétesszel élőkkel dolgoznak, és vallomások maguktól az érintettektől. Ez utóbbiak között akad mélytengeri búvár és hegymászó, világutazó és triatlonista, ápolónő és családanya. Valamennyien rendkívüli személyiségek, akik bátran szembenéznek azzal a folyamatos kihívással, amit a betegségük jelent. Megosztják velünk inspiráló történeteiket megrázó éjszakákról, felemelő győzelmekről, napi küzdelmekről és rendíthetetlen kitartásról. Mélységekről és magasságokról, lentről és fentről. Megértetik velünk, mit jelent diabétesszel élő hétköznapi hősnek lenni.

Ezek az erőt adó történetek utazásra hívnak azoknak a világába, akik nem engedik, hogy a betegségük határozza meg őket. Akik nap mint nap azt bizonyítják, ugyanolyan teljes életet élnek, mint az egészségesek. Akik azt mondják, megfelelő hozzáállással nincs lehetetlen. Akiket a nehézségek nem elgyengítenek, hanem erőssé tesznek. Akik elszántságukkal és rendíthetetlenségükkel mindannyiunknak példát mutatnak.

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége gondozásában megjelenő könyv premierjére november 11-én, a CEOSZ országos diabétesz világnapi rendezvényén kerül sor.

A CEOSZ tagszervezetei a könyvet bruttó 3000 Ft/példány áron előrendelhetik. Azon tagszervezetek, akik eddig nem jelezték vissza igényüket, postafordultával tegyék meg!

Legyen Ön is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozzon a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesse oldalunk naponta új információkért! Nézzen körül nálunk!

Bármilyen kérdés esetén készséggel állunk szíves rendelkezésükre.

Üdvözlettel:
a Diabetes munkatársai