Hírlevelek

2014.08.25. Születésnapi meghívó

Focival a cukorbetegség ellen – egy hét múlva kezdődik a DiaEuro!

A házigazda és egyben címvédő magyar csapat mellett összesen 15 ország csapatának cukorbeteg játékosai hívják fel a figyelmet a betegség rohamos terjedésére a 2014. szeptember 1-5. között Balatonfüreden megrendezésre kerülő Cukorbeteg Futsal Európa-bajnokságon. Az egészséges életmódot és a sportot népszerűsítő kontinensviadal teljes körű megszervezését, és a magyar csapat felkészülését a 77 Elektronika Kft. és a Sanofi vállalta magára. Részletek: "http://www.diabetes.hu/diaeuro-2014"

Látogasson el Ön is a helyszínre, nézze élőben a mérkőzéseket vagy kövesse az eredményeket online!

Részletes információk: "http://www.diaeuro.org"

Jegyrendelés a mérkőzésekre: "http://www.diabetes.hu/diaeuro-2014/jelentkezes"

Folyamatos hírek, mérkőzés eredmények: "http://www.facebook.com/TartsdaSzintet"

Már csak vasárnapig játszhattok a DiaEuro Kvízzel!

A végéhez közeledik játékunk, amiben DiaEuro, Diabetes újság és Dcont ajándékokat nyerhettek! Válaszoljatok ezúttal is legalább 4 kérdésre helyesen, és máris esélyesek vagytok az értékes nyeremények egyikére! Ha biztosra szeretnétek menni, töltsétek ki minél többször a tesztet, így nagyobb valószínűséggel lehet a tiétek valamelyik ajándékunk! A részleteket az alábbi linken találjátok:

https://www.facebook.com/TartsdaSzintet/app_245667802300359

Akiknek még nem magyarázták el, hogyan történik… A vérnyomás mérése

Amikor megtanulunk pulzust mérni, a csuklón tapintással érezzük, hogyan lüktet a vér ütőerünkben, és megszámoljuk mennyit dobban a szívünk egy perc alatt. Ha ujjunkat a nyaki verőérre tesszük, még jobban észleljük, hogyan dagad ki az ér az átáramló vértől minden szívdobbanáskor. Tulajdonképpen a vérnek az ér falára ható nyomását figyeljük. Ismerkedjünk meg a vérnyomás mérésére alkalmas műszerekkel és eljárásokkal: A vérnyomás mérése

Diab-pont játék

A játékot a www.diabetes.hu/diabpont oldalon keresztül lehet elérni. A játék során feltett három kérdésre kell hibátlan választ adni, illetve a diabetes.hu facebook oldalát kedvelni.