Hírlevelek

2016.09.08. Szeretnéd, ha megjelenne kedvenc recepted? És ezzel most a hűtőszekrényt is feltöltheted!

Szeretnéd, ha megjelenne kedvenc recepted? És ezzel most a hűtőszekrényt is feltöltheted!

A Diabetes betegtájékoztató lap talán legkedveltebb rovata a Receptsarok. A legnépszerűbb recepteket már több alkalommal külön kiadványban jelentettük meg. Idén ismét szeretnénk új gyűjteményt készíteni a novemberi Diabétesz Világnapra a KEVA.Blog – Sárika konyhája blog és facebook közösséggel együttműködésben.

Játékra hívunk mindenkit, diabéteszeseket és egészségeseket, laikusokat és szakembereket (dietetikusokat, szakápolókat, egészségügyi dolgozókat) egyaránt. Töltsd fel vagy küldd el kedvenc ételeid leírását, amiket – dietetikusi kontroll után – közreadunk Receptsarok kiadványunkban!

A játék részletei

Szeptemberi programajánló

XI. Nemzetközi Cukorbeteg Találkozó Eger Ünnepén
A Cukorbetegek Egri Egyesülete szeretettel várja régi és új partnereit, a csatlakozni szándékozó diabéteszeseket az Eger Ünnepén 11. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Cukorbeteg Találkozóra szeptember 17-18-án.
Részletes program
Jelentkezés:
Cukorbetegek Egri Egyesülete, Jakabné Jakab Katalin
Telefon: +36 70 366 3778; E-mail: egridiab@gmail.com

Őszi tanévkezdő diabTANODA
Itt van az ősz, itt van újra … és indul a diabTanoda őszi nagy tanévkezdő képzése az I. számú Gyermekklinikán (Budapest, VIII. ker. Bókay János utca 53.). Segíts felkészülni a pedagógusotoknak a diabétesz bölcsis, óvis és iskolás gyermekek fogadására!
Ha diabéteszes gyermeked most ősztől lesz óvodás, kisiskolás, felsőbe megy vagy gimis lesz és szeretnéd, hogy pedagógusai részt vegyenek a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért és az SE I. számú Gyermekklinika diabTanodájának ingyenes* elméleti és gyakorlati képzésén 2016. szeptember 28-án, (szerda 10.00-15.00 óráig), jelezd a diabTanoda@gmail.com e-mail címen.
Részletek a Szurikáta Alapítvány honlapján.

Diabétesz Világnapi pályázat

A 77 Elektronika Kft. pályázatot hirdet cukorbeteg szervezetek támogatására. Jelen pályázati kiírás célja hozzájárulni a 2016. évi Diabétesz Világnaphoz (november 14.) kapcsolódó rendezvények sikeres megszervezéséhez és megvalósításához.

A pályázatot bármely civil szervezet, helyi cukorbeteg közösség benyújthatja, aki saját Diabétesz Világnapi rendezvényt kíván szervezni, illetve az országos soproni rendezvényen részt venni.

Bővebb információ, részletek: itt letölthető (pdf).

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!