Hírlevelek

2019.11.05. Még megakadályozhatod!

Még megakadályozhatod! November végéig ketyeg a Cukorbomba

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének (CEOSZ) rendezvénysorozata utolsó idei állomásaihoz érkezik. Keress minket november 9-én, szombaton a Lurdy Rendezvényközpont I. emeletén 9.30–14 óra között és november 16-án, szombaton a Fejér Megyei Cukorbetegek Egyesülete Világnapján Székesfehérváron a MOL Arénában 9.30-tól! Ingyenes vércukorszintméréssel és egy játékos tudásteszttel várunk mindenkit.

A CEOSZ rendezvénysorozatának a figyelem felhívása mellett további célja, hogy szélesebb körben megismertessék aktívan működő tagszervezeteiket. Aki már érintett, vagy megelőzés céljából szeretne többet tudni a diabéteszről, az nem marad egyedül, van hová fordulnia a kérdéseivel, hiszen a betegszervezetek ebben is tudnak segíteni.

A diabetes.hu és a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége a Cukorbomba rendezvénysorozathoz kapcsolódva játékot hirdet, amivel mindenki tesztelheti a diabétesszel kapcsolatos tudását és Dcont® vércukorszintmérő készüléket nyerhet.

A feladat a következő: válaszolj meg helyesen 3 egyszerű, diabétesszel kapcsolatos kérdést weboldalunkon a lehető legrövidebb idő alatt, miközben a Cukorbomba 1 percről visszaszámol.
Az 5 db Dcont® vércukorszintmérő készülék mellett további 5 db 5000 Ft értékű SpringMed könyvutalvány a legeredményesebb résztvevők jutalma.

A játékért kattints: https://diabetes.hu/cukorbomba

Diabétesz Világnap: Védd a családod!

A Nemzetközi Diabétesz Szövetség (IDF) a tavalyi év során a Diabétesz Világnap küldetését, megmozdulásait és rendezvényeit november 14-éről a teljes november hónapra kiterjesztette, így 2018 óta már Diabétesz Világhónapról is beszélhetünk.
A kampány legfőbb célja, hogy tájékoztassák a nyilvánosságot a cukorbetegség családra gyakorolt hatásáról. Az IDF világnapi kiadványaiban nyomon követhető az a törekvés, hogy népszerűsítsék a család hármas szerepét a tünetek felismerésében, a helyes életvitel kialakításában, valamint a már kialakult betegség kezelésében.

További érdekes cikkek a Diabetes novemberi számában:

Lapunk még megrendelhető: kattintás után!

A Diabetes munkatársai szombaton a Cukorbetegek Budapesti Egyesületének rendezvényén várják a látogatókat a Diabetes újság legfrissebb számával.

Diabétesz világnapi rendezvények novemberben

Rendezvények sokasága várja az érdeklődőket változatos programokkal az ország számos pontján és időpontban:

Továbbra is szívesen fogadunk információkat minden eseményről levelezési címünkön.

Neked van kedvenc recepted? Még tart a játék!

Már számos fényképes leírás érkezett felhívásunkra, s továbbra is játékra hívunk mindenkit, diabéteszeseket és egészségeseket, laikusokat és szakembereket (dietetikusokat, szakápolókat, egészségügyi dolgozókat) egyaránt. Küldd el kedvenc ételeid leírását, amiket – dietetikusi kontroll után – közreadunk Receptsarok kiadványunkban!

A játék részletei

Folyamatosan érkeznek az izgalmas ételek és csodálatos fényképek idén is felhívásunkra. Új gyűjteményünkben a levesektől, salátáktól a főételeken és egytálételeken keresztül a desszertekig mindenféle fogás – sok ínycsiklandó színes fotóval – megjelenik majd. Köszönjük a beküldőknek a fotókat és recepteket!

A Receptsarok 7. gyűjtemény már megrendelhető!

Diabetes Junior 2020.

A Diabetes újság januárban 10. alkalommal jelenteti meg gyermekeknek, fiataloknak és szüleiknek szóló Junior különszámát.

Mesélj magatokról szóban és képekben, mindenről írhattok nekünk! Mindenről, ami a diabéteszes fiatalok és családok mindennapjait kitölti, könnyíti vagy keseríti.
A legjobb írások nemcsak a Diabetes Junior magazin következő számában jelennek meg, hanem a Junior honlapon is.

Beküldési cím: diabetes@tudomany-kiado.hu

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!