Hírlevelek

2016.12.22. Karácsony a nagyvilágban

Karácsony a nagyvilágban

Egyetlen ünnepnek sincs olyan varázsa, mint a karácsonynak. A felnőtteket éppúgy elbűvöli, mint a gyermekeket. A karácsony a szeretet, összetartozás, az ajándékozás ünnepe, amikor az otthonokba csend és béke költözik. Karácsony a nagyvilágban

Ajándékötletek

Karácsony közeledtével szeretnél hasznos, mégis olcsó meglepetéssel örömet szerezni egy éven keresztül? A Diabetes magazin ajándékba is megrendelhető, az ajándékozásról színes kártyát küldünk Neked e-mailben, amit átnyújthatsz az ünnepen.

Még tart játékunk: mindenki esélyes az 5 db ajándékutalvány egyikére, aki a diabetes.hu közösséghez tartozik és a képet megosztja.

Receptsarok 4. – 107 recept 33 színes fényképpel 350 Ft/db áron még megrendelhető.

Joslin-díj

Nyolc éve, a 20-dik születésnapja előtt vállalta fel a Diabetes, hogy a magyar cukorbetegek számára „hozzáférhetővé” teszi a Joslin-elismeréseket. Azóta a 25 évnyi diabéteszért járó elismerő oklevelet 67-en, az 50 diabétesszel töltött évért járó oklevelet és érmet 48-an vették át. S ami nagy büszkeségünk, már átadhattunk egy Victoria-érmet is, amely a 75 éve fennálló diabéteszért jár. Jövőre a VII. Civil Fórumon (Budapest, 2017. április 8.) szeretnénk átnyújtani elismeréseket.
Minden tudnivaló és kitöltendő nyomtatvány megtalálható honlapunkon.

Vércukorcsökkentő gyógyszerek hatása a testsúlyra és a vérnyomásra

A cukorbetegség (diabetes mellitus, a közbeszédben diabétesz) kezelésére használatos vércukorcsökkentő gyógyszerek (antidiabetikumok) fő hatása értelemszerűen a vércukorcsökkentés, hiszen ezeket a készítményeket azért választjuk, hogy a diabétesz alapvető jellegzetességét, az emelkedett vércukorértékeket a normális tartományhoz közelítsük. Mivel a cukorbetegek jó része emellett hipertóniás, túlsúlyos, gyakran elhízott, kezeléskor célszerű olyan antidiabetikumot választani, amely a társbetegségeket is előnyösen befolyásolja.
Vannak olyan új készítmények, amelyek használatakor csökken a testsúly és mérséklődik a vérnyomás is, ezeket a készítményeket érdemes előtérbe helyezni a hipertóniával szövődött, testsúlyfelesleggel rendelkező 2-es típusú cukorbetegek körében.

További részletek a Hypertonia magazin decemberi számában.

További címek a tartalomból:

Értesülj közvetlenül az újdonságokról! Már megrendelhető a jövő évre.

Diabetes Junior különszám

A XII. Országos Gyermekdiabétesz Nap tiszteletére jelenik meg Diabetes betegtájékoztató lapunk Junior különszáma, amit cukorbeteg gyermekeknek, fiataloknak és szüleiknek, családjuknak készítünk.

A tartalomból:

Sok szeretettel és a Diabetes Junior legfrissebb számával várunk minden érdeklődőt január 14-én Pécsen, a XII. Országos Gyermekdiabétesz Napon!

Magazinunk postacímre is megrendelhető!

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!