Hírlevelek

2023.11.06. Ha ismered a kockázatokat, tudod a megfelelő választ is!

Ha ismered a kockázatokat, tudod a megfelelő választ is!

A Nemzetközi Diabétesz Szövetség (IDF) a 2021–2023 közötti időszakra egységes mottót és témát jelölt ki a diabétesz világnapja alkalmából: Mikor, ha nem most? – hangzik a világnap szlogenje immár harmadik éve, ami az ügy sürgősségére hívja fel a figyelmet.

Rendezvények sokasága várja az érdeklődőket változatos programokkal az ország számos pontján és időpontban:

A Tudomány Kiadó munkatársai a Diabetes újság legfrissebb számával, a Receptsarok 2023 kiadvánnyal és a CEOSZ 2024. évi konyhai naptárával, valamint Mörk Leonóra: Lent és fent – Személyes történetek a cukorbetegségről című kötetével várják a látogatókat a budapesti helyszíneken és Veszprémben!

Receptsarok 2023

Kiadványunkban a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének "Zöldséget a tányérra!" pályázatára érkezett receptekből válogattunk, dietetikusi kontroll után, a tápértékek feltüntetésével jelentek meg a leírások. Kedvenceiket egyaránt beküldhették diabéteszesek és egészségesek, laikusok és szakemberek (dietetikusok, szakápolók, egészségügyi dolgozók).

A diéta tervezését könnyítendő az energia- és tápanyagtartalomnál a szénhidrát mellett a zsír- és fehérjetartalom szintén feltüntetésre kerül minden recept esetében.

A Receptsarok 2023. gyűjtemény – 64 színes, A/5 méretű oldal – megrendelhető!

Zöldséget a tányérra! – a CEOSZ 2024. évi konyhai naptára korlátozott példányszámban még megrendelhető!

CEOSZ Diabétesz Világnap – Tanácsadások a fókuszban

A CEOSZ a korábbi évekhez hasonlóan idén is olyan programokat kínál a diabétesz világnap alkalmából, amelyek nemcsak segítik az érdeklődők számára felmérni saját egészségi állapotukat, hanem iránymutatást is adnak a további teendőkkel kapcsolatban. A Néprajzi Múzeumban november 11-én 9:40–15:00 óra között ingyenes konzultációs lehetőséget biztosítanak mindazok számára, akiknek kérdésük, problémájuk, bizonytalanságuk van a diabétesszel kapcsolatban, és azt az adott terület kiváló szakértőjével szeretnék megbeszélni. A CEOSZ szakértői – kiváló orvosok és egészségügyi szakemberek – várják a hozzájuk fordulókat, a szakterületek és regisztráció a szervezet honlapján.

Sportos Cukros Világnap

Az egyesület egész évben azon dolgozik, hogy minél több egyes típusú diabétesszel élő figyelmét felhívja a sport fontosságára, és támogassa a gyerekek, kamaszok és felnőttek kiegyensúlyozott életmódját. A világnapi program is széles skálán nyújt programokat minden korosztály számára, részletes program az SCE honlapján.

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!