Hírlevelek

2015.09.07. El Camino inzulinpumpával

Ha egy ember 20 éves korában diabéteszes lesz, sokkal több kérdés fogalmazódik meg benne. Pont, amikor úgy érzi, elindult a „nagybetűs” életbe, szárnyait megrebbenteni és a világot megváltani készül, valami közbejön, amit úgy neveznek: diabetes mellitus. És utána a megszámlálhatatlan kérdés: Mi ez? Miért pont velem? Mi lesz most? Meg fogok halni? Diéta? Inzulin? Tűk? Vércukormérés? Pont most? A kitárulni látszó, végeláthatatlan élményeket és lehetőséget rejtő ajtó csak résnyire marad nyitva. A résen át egy szűk, szigorú korlátokkal szegélyezett folyosó látszik. Ezt én nem akarom elfogadni!
Ki voltam és kivé váltam? Mit volt a célom és hogyan értem el? Honnan indultam és hová érkeztem? Milyen üzenetet kaptam és mit szeretnék én üzenni? A sok kérdés sok válaszra vár, de a legfontosabb kérdés: Milyen életet lehet élni inzulinpumpával az oldaladon? Lemondások nélküli, tökéletes és teljes életet!!!

A történet és további érdekes cikkek a Diabetes most készülő számában. Lapunk megrendelhető: kattintás után!

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk a legfrissebb információkért! Már tart promóciós játékunk: Keressük a diabetes.hu közösség 3000. tagját! – Megosztom

Szeptemberi programajánló

Beating Diabetes with Technology
Technológiai meetupot szervez a Laborom és az IDB- Ifjúsági Diabétesz Blog és Mozgalom a diabétesszel élő és egészségükre különös figyelmet fordító páciensek részére, hogy a terápia-menedzsment legnagyobb problémáiról szervezett keretek között beszélgessenek.
Részletek: Meetup Budapest

10. Egri Nemzetközi Cukorbeteg Találkozó
2015. szeptember 18–20. között kerül sor a 10. Egri Nemzetközi Cukorbeteg Találkozóra a 20. Eger Ünnepén és az Egri Egyesület 15 éves Jubileumi Ünnepségére.
Bővebb felvilágosítás, jelentkezés:
Cukorbetegek Egri Egyesülete, Jakabné Jakab Katalin
Telefon: +36 70 366 3778; E-mail: egridiab@gmail.com

Őszi tanévkezdő diabTANODA
Óvodapedagógusok, pedagógusok és kisgyermeknevelők felkészítése diabéteszes gyerekek közösségi fogadására.
Jelentkezhetnek pedagógusok, intézmények (bölcsődék, óvodák, iskolák) vezetői, akik szeretnének ismereteket szerezni a gyermekkori diabéteszről, és szülők, akik szeretnék, ha pedagógusuk részt venne a képzésen.
Részletek a Szurikáta Alapítvány honlapján.

EB ezüstérmet szerzett a magyar DiaEuro válogatott

Ismét kiválóan szerepelt a magyar cukorbeteg labdarúgó-válogatott, és a tavalyi ezüstéremhez hasonlóan idén is második helyen végzett a kolozsvári DiaEuro futsal Európa-bajnokságon. A magyar csapat az egyetlen, aki az elmúlt három évben mindig döntőbe jutott, miközben a bajnokságon induló csapatok száma megduplázódott.

Beszámoló honlapunkon.

A cukorhelyettesítő anyagok felírásáról és használatáról

Inzulinos cukorbeteg vagyok, a HumulinM3-t naponta kétszer adom. Háziorvost váltottam. Az előző minden hónapban felírta nekem a fructosumot, a mostani azt mondja, hogy évente csak kétszer adható receptre. Mi az igazság?
Tudnivalók, rendelhetőség szakértőnk válaszában.

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!