Hírlevelek

2020.11.07. Diabétesz világnapi programok novemberben

Diabétesz világnapi programok novemberben

A járványhelyzet miatt személyes találkozásokra idén sajnos nem lesz lehetőségünk, ugyanakkor számos szervezet készül előadásokkal, izgalmas programokkal a virtuális térben:

Receptsarok 2020 – Új kiadvány novemberben!

Izgalmas ételek és csodálatos fényképek érkeztek idén is felhívásunkra: a rövidesen nyomdába kerülő új gyűjteményünkben a levesektől, salátáktól a főételeken és egytálételeken keresztül a desszertekig mindenféle fogás – sok ínycsiklandó színes fotóval – megjelenik. A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége idén első alkalommal hirdetett pályázatának témája, a "Gyors és egészséges családi vacsorák" hangsúlyosan szerepel: a felhívásra érkezett, szakmai zsűri által elfogadott legjobb receptek a válogatás gerince. Köszönjük a beküldőknek a fotókat és recepteket!
A diéta tervezését könnyítendő az energia- és tápanyagtartalomnál a szénhidrát mellett a zsír- és fehérjetartalom szintén feltüntetésre kerül minden recept esetében. A Receptsarok 2020. gyűjtemény – 64 színes, A/5 méretű oldal – már megrendelhető!

Gyors és egészséges családi vacsorák – már készül a CEOSZ konyhai naptár, korlátozott példányszámban még megrendelhető!

Partnerünk ajánlata – SebDoki: A sebdokumentációt támogató mobilalkalmazás

Októberben elindult a HARTMANN-RICO Hungária Kft. saját fejlesztésű alkalmazása, a SebDoki applikáció. Az alkalmazás a seb állapotának digitális dokumentációját teszi lehetővé. A koronavírus okozta járványhelyzet ráirányította a figyelmet a digitális megoldások fontosságára és szükségszerűségére. A SebDoki applikáció hatékonyan tudja segíteni a seb eredményes ellátását, különösen a jelenlegi helyzetben.

Az alkalmazás célja, hogy a krónikus sebbel élő beteg, illetve hozzátartozója vagy a sebellátást végző személy mobil eszközön keresztül tájékoztathassa a sebet kezelő orvost a sebgyógyulás előrehaladásáról. Az applikáció használatával az orvos naprakész információkat és fotókat kap a seb állapotáról gyorsan és egyszerűen, személyes találkozó nélkül is, e-mailben.

Az applikáció használata nem igényel regisztrációt, az adatokat az alkalmazás nem gyűjti és nem tárolja. A SebDoki Android és IOS rendszerű mobil eszközökre is letölthető.

Az alkalmazásról bővebb információk a következő linken:  https://sebdoki.hu/

Diabetes Junior 2020 november

Novemberben megjelenik Diabetes betegtájékoztató lapunk Junior különszáma, melyet gyermekeknek, fiataloknak és szüleiknek, családjuknak készítettünk. Rengeteg hasznos információ, tudnivaló és érdekesség közel 100 oldalon.

A Diabetes Junior lapból saját példányod a postacímedre is megrendelheted honlapunkon.

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!