Hírlevelek

2020.10.21. Receptsarok 2020 – Új kiadvány novemberben!

Receptsarok 2020 – Új kiadvány novemberben!

Izgalmas ételek és csodálatos fényképek érkeztek idén is felhívásunkra: a rövidesen nyomdába kerülő új gyűjteményünkben a levesektől, salátáktól a főételeken és egytálételeken keresztül a desszertekig mindenféle fogás – sok ínycsiklandó színes fotóval – megjelenik. A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége idén első alkalommal hirdetett pályázatának témája, a "Gyors és egészséges családi vacsorák" hangsúlyosan szerepel: a felhívásra érkezett, szakmai zsűri által elfogadott legjobb receptek a válogatás gerince. Köszönjük a beküldőknek a fotókat és recepteket!
A Receptsarok 2020. gyűjtemény már megrendelhető!

Gyors és egészséges családi vacsorák – már készül a CEOSZ konyhai naptára, korlátozott példányszámban még megrendelhető!

Partnerünk ajánlata – Természetes vércukorcsökkentés PASUCHACA VIBE tablettával

A Geraniumfélék családjába számtalan faj tartozik, egyike ezeknek a Dél-Amerikában Pasuchaca néven ismert Geranium dielsianum Knuth (vagy Szent Róbert gyógyfű) is. Lágyszárú, bokorszerű egynyári vagy évelő növény. Csípős, fanyar ízű, főleg cukorbaj gyógyítására elterjedt gyógynövény.

A növény hatóanyagai

Elsősorban cserző és keserű anyagokban bővelkedik, de találhatók benne redukáló cukrok, kinonok, szaponinok, flavonoidok, illat- és aromaanyagok, karotinoidok, viaszok, gyanták és sok-sok klorofill, ennek köszönheti zöld színét is. A vizsgálatok során kiderült, hogy a hatását elsősorban a csersavnak és a keserűanyagoknak köszönheti.

Hogyan hat a vércukorra?

A növény hatásának hátterében a következő tényezők szerepelnek:

Egy részletes – a népgyógyászati felhasználást analizáló – klinikai vizsgálat során a következő következtetésre jutottak: az előzetesen cukorbeteggé tett állatokban a növényből készült vizes oldattal – 2 óránkénti adagolás mellett – a vércukorszint csökkenése volt kimutatható. Ez a változás az ismételt adagoláskor állandósult, tehát folyamatosan egyenletes vércukorszintet lehetett elérni.

A PASUCHACA VIBE tabletta gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását népgyógyászati tapasztalatok és farmakológiai adatok igazolják. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet cukorbetegségre való hajlam esetén ajánlja a készítmény alkalmazását. Nyilvántartási száma: OGYI-941/2005.

Diabetes Junior 2020 november

Novemberben megjelenik Diabetes betegtájékoztató lapunk Junior különszáma, melyet gyermekeknek, fiataloknak és szüleiknek, családjuknak készítettünk. Rengeteg hasznos információ, tudnivaló és érdekesség közel 100 oldalon.

A Diabetes Junior lapból saját példányod a postacímedre is megrendelheted honlapunkon.

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!