Hírlevelek

2013.10.17. Diabétesz Világnap – a nagy veszprémi szűrés!

Nagy veszprémi szűrés!

Egyedülálló szűrési akciót hirdetett a Vanderlich Egészségcentrum és az Alapítvány a Cukorbetegekért. Karöltve a megyei kórházzal, valamint Veszprém önkormányzatával arra vállalkoztak, hogy november 5-ig a város teljes felnőtt korú lakosságának, sőt a Veszprémben dolgozóknak is elvégzik azt az egészségügyi kockázatelemzését, amely megmutatja, mekkora az esélye, hogy valaki a következő tíz évben cukorbeteg lesz! Részletek:itt

Diabess – Györgytea Nap, 2013. november 9.

A már hagyománnyá vált Diabess – Györgytea Napon az előadók és tanácsadók idén is várják a cukorbeteg és nem cukorbeteg látogatókat. A rendezvény, mely a Cukorbetegek Világnapja alkalmából kerül megrendezésre, számos érdekes témát tartogat: a cukorbetegség alternatív kezelési módja mellett a gyógyteák és -növények világába is betekintést nyerhetnek a látogatók.

A rendezvény kiemelt témája a cukorbetegség és szövődményeinek – mint például a retinopátia, azaz a látás romlása – megelőzése, kezelése gyógynövényekkel. Emellett szó lesz még a gyermekeknek adható gyógyteákról, a leggyakoribb európai gyógynövényekről, és az egészséges gyógyító táplálkozásról is.

Az előadások utáni nyilvános tanácsadáson a hallgatóság kérdéseket tehet fel Gyuri bácsinak, a bükki füvesembernek a gyógynövényekről, a cukorbetegségről vagy akár egészségünk védelméről.

Lehetőség nyílik továbbá egyéni konzultációra Gyuri bácsival és lányával, Lopes-Szabó Zsuzsa fitoterapeutával is. Idén is az érdeklődők rendelkezésére áll tanácsaival Dinnyés András magneter és Kőrösi Gyula manuálterapeuta.

Időpont és helyszín: 2013. november 9. szombat 13.00–19.00

ELTE Kongresszusi Központ, Konferenciaterem (Budapest, XI. kerület, Pázmány Péter sétány 1/a)

Bővebb információ a programról: http://www.cukorbetegseg-kezelese.com/hirek/Diabess-Gyorgytea-Nap-2013-november-9/51/

Diabétesz világnapi rendezvények novemberben

Rendezvénynaptárunkban már megtalálhatók a Diabétesz Világnap kapcsán novemberben megrendezésre kerülő helyi és országos események. Számos előadással, szűrésekkel, izgalmas programokkal várják a cukorbetegeket és minden érdeklődőt a következő helyszíneken:

Továbbra is szívesen fogadunk információkat minden eseményről.

Hypertonia 2013/3 számának postázása

A korábbi évek gyakorlatától eltérőn a Hypertonia betegtájékoztató lap következő számát nem a Diabetes jelen kiadásával postáztuk, hanem a következő újsággal fogjuk küldeni az előfizetőknek. Megértésüket nagyon köszönjük!