Hírlevelek

2017.11.14. Diabétesz Világnap és a 10 legjobb recept

Diabétesz Világnap és a 10 legjobb recept

November 14-e a Diabétesz Világnapja. A Nemzetközi Édesítőszer Szövetség (ISA) idén a nőket célozza figyelemfelhívó kampányával. A Tégy magadért és egy egészséges jövőért szlogennel elsősorban a diabétesszel élő nőket biztatják, hogy kerüljenek mindennapi prioritási listájuk elejére az állapotukkal kapcsolatos teendők a többi alapvető feladatuk mellé. A nők megszólítása és edukációja azért is fontos, mert gyakran az egész család étrendjét ők állítják össze, így kiemelt szerepük van a diabétesszel kapcsolatos ismeretek elsajátításában és átadásában, így tágabb értelemben egy egészségesebb jövő kialakításában.

Világviszonylatban 199 millió nő él diabétesszel; utóbbi szám 2040-re előreláthatóan 303 millióra fog növekedni. Magyarországon a diabétesz az egyik leggyakoribb betegség; közel egymillió cukorbeteget tartanak nyilván, így kiemelt fontosságú az érintettek minél szélesebb körű tájékoztatása, oktatása.

A kampány a Dietetikusok Európai Szövetségének Diabetes Munkacsoportjának szakmai támogatásával, illetve a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének, valamint a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének együttműködésével valósul meg.

A 10 legjobb recept – Szavazás

Kedvenc receptem játékunk felhívására érkezett leírásokból kiválasztottuk a 10 legötletesebbet. A Diabétesz Világnap alkalmából elindult a szavazás, voksolni november 30-ig lehet a diabetes.hu facebook közösségben:

Szavazni a diabetes.hu közösség facebook oldalán a recepthez tartozó fénykép kedvelésével (like) lehetséges. A szavazók közül 5 személy Dcont® ajándékcsomagot kap!
Részletes játékszabály

Receptsarok 5. – 92 recept 45 színes fényképpel 350 Ft/db áron még megrendelhető.

Speciális menü a Diabétesz Világnap hetében

Megkóstolnád, hogy valóban ízletes és egészséges ételek készíthetők Receptsarok kiadványainkból? A Tranzit Art Caféban ezen héten az abból kiválasztott fogásokból készül a napi menü. A fogásokat minden nap megtalálod facebook oldalukon: Tranzit Art Café Jó étvágyat kívánunk!

Roche Magyarország kérdőíves kutatás

Kérjük segítsd partnerünk munkáját a kérdőív kitöltésével!
A válaszadást jutalmazzák! A kitöltők között kisorsolnak 3 db Bosch univerzális aprítót.
Kitöltöm a kérdőívet
A kérdőívek kitöltésének időtartama: 2017.10.31 – 2017.11. 30.
Részletek a részvételi és adatkezelési szabályzatban

Diabétesz Világnapi programok

A Diabetes munkatársai szombaton a Veszprém Megyei Diabétesz Világnapon várják a látogatókat az új Receptsarok gyűjteménnyel és a Diabetes újság legfrissebb számával.

Számos előadással, szűrésekkel, izgalmas programokkal várják a cukorbetegeket és minden érdeklődőt a következő helyszíneken:

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!