Hírlevelek

2024.04.25. Diabetes Junior megjelenés és nyereményjáték, adókedvezmény

Diabetes Junior 2023/24

Idén április 27-én, a XVIII. Országos Gyermekdiabétesz Nap alkalmából újra megjelenik a Diabetes magazin gyermekeknek és fiataloknak szóló különszáma, a Diabetes Junior. A lap nem titkolt célja, hogy a cukorbetegséggel élő fiatalok megismerhessék egymás sikereit, történeteit, amelyekből aztán motivációt és erőt meríthetnek a mindennapok során.

A történetekből megismerhetitek többek között, hogy milyen cukorbetegként egy hajó legénységében helytállni, űrhajósnak jelentkezni, kiemelkedni olyan sportokban, mint az erőemelés, a snowboard vagy a jégkorong, de olvashattok cukorbeteg kisgyerekből lett gyermekorvosról, nemzetközi tornán elért csapatsikerről, megismerhetitek Dia Bétesz-Mellitusz hercegnő történetét és elveszhettek a tábori beszámolók erdejében.

A Diabetes Junior idei számához térítésmentesen hozzájuthattok a diabetológiai szakellátóhelyeken vagy a civil szervezeteknél, vagy megrendelhetitek saját postacímetekre ide kattintva: saját példányt szeretnék!

Diabetes Junior nyereményjáték

A Diabetes Junior megjelenésének apropóján egy nyereményjátékra invitáljuk a cukorbeteg gyermekeket nevelő szülőket, nagyszülőket, illetve azokat a fiatalokat, akik már betöltötték a 18. életévüket.

A játék facebook posztját itt találod: szeretnék játszani!

A játék május 5-ig tart, és a résztvevők között három 15.000 forint értékű Decathlon ajándékutalványt fogunk kisorsolni.

Oda-vissza adózás

Aki érvényesített már cukorbetegként személyi adókedvezményt, annak az aktuális összegeken kívül nem sok újdonságot tartalmaz a most kezdődött adóév. Az új évben is maradt a fő szabály: az erre jogosult krónikus betegek adókedvezménye azt jelenti, hogy a mindenkori minimálbér harmada után nem kell megfizetniük a 15 százalékos személyi jövedelemadót. Mivel ez az esztendő 266800 forintos minimálbérrel indult, így a havonta érvényesíthető adómegtakarítás 13335 forintra jön ki.

További részletek a Diabetes magazinban megjelent cikkünkben.

Focizz a magyar csapatban!

6. alkalommal kerül megrendezésre Varsóban a diabos gyerekek nemzetközi focibajnoksága, az Insulin On Board Cup (IOB). Idén a lengyelországi Diabéteszes Gyermekekért Alapítványtól kapott meghívást a Sportos Cukorbetegek Egyesülete, hogy ez előző évekhez hasonlóan a magyar diabos gyerekek összemérhessék focitudásukat más nemzetek diabos csapataival.

További részletek, jelentkezés: https://forms.gle/6gG4riFa64WB1PuFA

Személyi jövedelemadó 1%

Kérjük személyi jövedelemadód 1 százalékával támogasd alapítványunkat! Támogatásoddal nagymértékben hozzájárulsz a cukorbetegek oktatásának továbbfejlesztéséhez. Az alapítvány fő tevékenységei: a Diabetes újság kiadása; páciensoktatási programok; orvosok és nővérek továbbképzése; a cukorbetegség prevenciója.

Alapítvány a Cukorbetegekért, Veszprém – Adószám: 19260192-2-19

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!