Hírlevelek

2014.01.17. Diabetes – Junior különszám

A IX. Országos Gyermekdiabétesz Nap tiszteletére megjelent a Diabetes betegtájékoztató lapunk 4. különszáma, amit cukorbeteg gyermekeknek, fiataloknak és szüleiknek, családjuknak készítettünk. Rengeteg hasznos információ, tudnivaló és érdekesség 80 oldalon.

A tartalomból:

A kiadvány postacímre is megrendelhető: http://www.diabetes.hu/junior/megrendeles

Candy

Múlt szombaton, a IX. Országos Gyermekdiabétesz Napon volt Ambrus Flóra Candy című könyvének bemutatója.

Kinek szól ez a könyv?

Részlet a válaszból: „Szól mindenekelőtt a sorstársaknak, kisebb gyermekek esetében a szülőknek. A szerző élő példája annak, hová vezet a hozzáértő szakmai képviselőkkel szembeni bizalmatlanság, vagy az internet világának ellentmondásos, zömében rendkívül negatív, tudatot deformáló hatása. Vigyázat, sorstársak! A kilátástalannak tűnő helyzetet nem depresszióval, nem külön utak keresésével kell tovább rontani, hanem tudatossá, még tudatosabbá kell tenni ennek a speciális életvitelnek a gyakorlását. Egészen bizonyos ugyanis, hogy ilyen lelkülettel mindenki megtalálja a boldogságát."

További információ: http://www.tudomany-kiado.hu/candy

Joslin-díj

Kiadónknál sokan érdeklődnek a Joslin-díjjal kapcsolatban. Öt éve, a 20-dik születésnapja előtt vállalta fel a Diabetes, hogy a magyar cukorbetegek számára „hozzáférhetővé” teszi a Joslin-elismeréseket. Jövőre, amikor szeptember 13-án a 25-dik születésnapunkat ünnepeljük, ismét szeretnénk átnyújtani elismeréseket. Minden tudnivalót és kitöltendő nyomtatványt megtalálnak honlapunkon: http://www.diabetes.hu/alapitvany/a-joslin-dijrol

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!