Hírlevelek

2017.05.03. Botra fel! – Séta a cukorbetegekért

Botra fel! – Séta a cukorbetegekért

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének szervezésében 2017. május 6-án, szombaton nordic walking oktatással egybekötött séta indul az alábbi helyszíneken, időpontokban:

A feltüntetett telefonszámokon további információt kaphat minden érdeklődő.
A program célja, hogy felhívja a figyelmet a mozgás fontosságára, a kellemes élmény segítségével a cukorbetegek – a saját tapasztalataikon keresztül – megbizonyosodhatnak az intenzív testmozgás vércukorra gyakorolt jótékony hatásairól.
Csatlakozás az eseményhez.

Pajzsmirigy és cukorbetegség

A pajzsmirigy megbetegedései népbetegségnek számítanak, ráadásul a cukorbetegség gyakran társul pajzsmirigybetegséggel. Magyarországi pontos adat nincs, de európai felmérések szerint a teljes lakosság 4,4 százalékát érinti a pajzsmirigy-alulműködés, 1,4 százalékát a pajzsmirigy-túlműködés. Nőknél gyakrabban fordul elő, és családi halmozódás is megfigyelhető.
A pajzsmirigy működéséről, elváltozásairól és kezelésükről részletesen a Diabetes legfrissebb számában.

Magazinunkat postacímedre is megrendelheted: kattints!

További cikkeink:

Partnerünk ajánlata – Cukorbetegek fogászati ellátása

Ingyenes fogászati szűrés, konzultáció és panorámaröntgen! Jelentkezzen be most és használja ki akciónkat!
Budavár Dentál – 1012 Budapest, Attila út 87. fem. 17.
E-mail: info@budavardental.hu
Tel.: +36 (20) 283-7181

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk a legfrissebb információkért! Nézz körül nálunk!

Személyi jövedelemadó 1%

Kérjük személyi jövedelemadójának 1 százalékával támogassa alapítványunkat! Támogatásával nagymértékben hozzájárul a cukorbetegek oktatásának továbbfejlesztéséhez. Az alapítvány fő tevékenységei: a Diabetes újság kiadása; páciensoktatási programok; orvosok és nővérek továbbképzése; a cukorbetegség prevenciója.

Alapítvány a Cukorbetegekért, Veszprém – Adószám: 19260192-2-19

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!