Hírlevelek

2022.12.22. Boldog karácsonyt kívánunk!

Tisztelt Egyesületvezető/Klubvezető!

Népszerűsége okán folytatódik a kétéves hagyomány, a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége karácsonyi „receptes” videókkal köszöni meg idén is tagjainak, partnereinek és támogatóinak az egész éves közös munkát. A videók – mint eddig minden évben – a diabetes.hu Facebook-oldalon jelentek meg, ahol a korábbi évek felvételei is visszakereshetők, így lassan komoly menüválaszték alakul. Új ötletekkel most is Kovács Bence, állandó munkatársunk volt segítségünkre, a fényképeket Baranyai Norbert készítette.

Minden megosztást örömmel veszünk!

Jövőre új ötletekkel és tervekkel készülünk, s továbbra is készséggel állunk a cukorbetegek szervezeteinek rendelkezésére!

Rendkívüli DiabPONT adás sztárvendéggel a két ünnep között

Kivételesen nem a szokásos szakmai programmal, kvízzel és jógával jelentkezik december 27-én, jövő kedden 17 órától a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSZ) DiabPONT online adása, hanem szórakoztató műsorral.

A csatlakozáshoz szükséges link az info@diabetes.hu e-mail címen díjmentesen igényelhető nem CEOSZ tagok számára is. Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Cukorbetegség, túlsúly, hozzáállás – Az önészleléstől az aktív cselekvésig (magatartásváltozásig)

Cukorbetegnek lenni nem könnyű feladat. Nemcsak önmagában a betegség tudata, a gyógyszerek szedése, az esetleges szúrások miatt, hanem a kór karbantartása miatt szükséges életmódváltás okán is. Sokan úgy érzik, képtelenek megbirkózni a kalóriák számolásával, a „mozgásra kényszerítéssel”, de lássuk be, nem is egyszerű betartani azt a számos kérést, előírást, amit egy diabéteszes kap kezelőorvosától. A kényszer szorításából következő frusztráltság, csalódottság és szomorúság könnyen elveszi az érintett személy kedvét és a kételkedést követheti egy rezignáció, esetleg belenyugvás. Hogyan lehet mégis a változás útjára lépni? Hogyan győzhetőek le a rossz érzések?

Mégis, mit tehetünk, hogy megfelelő betegegyüttműködéssel stagnálás vagy akár jelentős javulás következzen be a cukorbetegek életében? Hogyan érhető el az életmódváltás? Ehhez nyújt segítséget Dr. Takács Éva Judit pácienstájékoztatója.

A kiadványt a diabetes.hu olvasói most kedvezményes áron, 1600 Ft-ért rendelhetik meg az Oriold és Társai Kiadó webáruházában.

CEOSZ Konyhai naptár 2023.

A CEOSZ 2020-ban hagyományteremtő céllal meghirdetett receptversenyét idén "A hagyományos magyar konyhába illeszkedő főételek" kategóriával folytatta. A legjobb 12 recept megjelent egy jövő évi konyhai naptáron, ami korlátozott példányszámban még megrendelhető.

Fontos! A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége tagszervezetei tagjainak 1 példányt a CEOSZ biztosít, annak megrendelésére nincs szükség! Kérjük azon tagszervezeteket, akik eddig nem küldtek visszajelzést/létszámot, pótolják minél előbb, hogy a naptár még januárban eljusson minden tag részére!

A naptár nem CEOSZ tagszervezetek részére is rendelhető!

Receptsarok 2022.

Receptsarok 2022. – 79 recept sok színes fényképpel 595 Ft/db áron még megrendelhető.

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

Boldog karácsonyt, sikerekben és egészségben gazdag új évet kívánunk!

Üdvözlettel:
a Diabetes munkatársai