A JDH edukátorképző tanfolyamának szuperereje

A JDH edukátorképző tanfolyamának szuperereje

Most elmesélhetném, milyen tematika szerint állt össze a JDH Alapítvány márciusban tartott edukátorképző tanfolyamának szakmai programja és ezen belül írhatnék arról, hogy szó volt a serdülőkor szakaszairól, életünk normatív kríziseiről éppúgy, mint a legkorszerűbb…
 Tovább
DiabKupa

Családi Sportnap

DiabKupa

Tavaly májusban immár harmadik alkalommal került megrendezésre a DiabKupa – Családi Sportnap, amelynek keretében most először focibajnokságot is meghirdettek a szervezők. Igazán impozáns helyszínen, a Fradi népligeti központjában található fedett, műfüves futballpályán, remek környezetben, csodálatos időben zajlottak a küzdelmek.

 Tovább
Szép magyar siker

SweetEuro

Szép magyar siker

Március 11–12-én két lengyelországi település, Suchy Las és Baranowo adott otthont a Red Card For Diabetes 2023-as kiírásának, amelyen – tavalyhoz hasonlóan – három korcsoportban képviselte a magyar színeket a Sportos Cukorbetegek Egyesülete által toborzott, 1-es típusú diabétesszel élő fiatalokból álló csapat. A legidősebbek ellentmondást nem tűrő játékkal megnyerték a Bajnokok Ligáját, a közepesek Európa-liga ezüstéremmel, míg a legkisebbek Konferencia Liga elsőséggel gazdagodtak. A bajnokságon a hazaiak mellett angol, német, svéd és bolgár csapatok is képviseltették magukat, így igazi nemzetközi mezőny jött össze erre a hétvégére. Következzen a torna összefoglalója a résztvevők szemüvegén keresztül.

 Tovább
Diabétesz- és életmódklub Balatonalmádiban

Diabétesz- és életmódklub Balatonalmádiban

Február 3-án, immár harmadik alkalommal került sor az „Almádiak Napjára” Balatonalmádiban, 3000–3500 résztvevővel. Felléptek a városban tevékenykedő tánccsoportok, énekesek, zenekarok, az udvaron főzőverseny zajlott, Almádi legjobb egytálételéért folyt a verseny…
 Tovább
Vezércikk helyett

Vezércikk helyett

Talán nekem a leghihetetlenebb, hogy 35 éve életem része a Diabetes. Már el sem tudom képzelni nélküle a mindennapjaimat. Hazudnék, ha azt mondanám, mindig örömet okozott. Voltak olyan életszakaszaim, amikor nagy terhet jelentett, de a 35 évből legfeljebb, ha 5 sorolható ide. Összességében elmondhatom: örömet okoz, hogy írhatom, szerkeszthetem.

 Tovább
Mozgalmas időszak Egerben

Mozgalmas időszak Egerben

Szeptemberben már 18-dik alkalommal rendeztük meg a találkozót…
 Tovább

Novemberi találkozások

A diabétesz Világnapja – 2023

Lapunk idén is rengeteg meghívást kapott az ország különböző részéről a részvételre – számos helyen találkozhattak velünk, de minden meghívásnak sajnos nem tudtunk eleget tenni. A szerkesztőségünkbe érkezett beszámolókból készítettünk egy rövid összeállítást.

 Tovább
Kiléptünk a komfortzónánkból

Kiléptünk a komfortzónánkból

Ötödik alkalommal tartott a Sportos Cukorbetegek Egyesülete felnőttek számára edzőtábort. Különböző sportágakat űző, aktív életet élő 1-es típusú cukorbetegek vettek részt a programon. Hármójuk beszámolóját olvashatják.

 Tovább
Ha ismered a kockázatokat, tudod a megfelelő választ is!

Mikor, ha nem most?

Ha ismered a kockázatokat, tudod a megfelelő választ is!

Szerző: József Attila

A Nemzetközi Diabétesz Szövetség (IDF) a 2021–2023 közötti időszakra egységes mottót és témát jelölt ki a diabétesz világnapja alkalmából: Mikor, ha nem most? – hangzik a világnap szlogenje immár harmadik éve, ami az ügy sürgősségére hívja fel a figyelmet. Világszerte több millió diabéteszes nem részesülhet megfelelő ellátásban, pedig a cukorbetegség folyamatos odafigyelést és gondoskodást igényelne ahhoz, hogy az érintettek megőrizhessék egészségüket és megelőzhessék a szövődményeket.

 Tovább
MentaBolygó 2023

A MentaPRO Alapítvány napközis tábora

MentaBolygó 2023

Szerző: Kerekes Andrea

Immár hatodik alkalommal szerveztük meg napközis táborunkat, a MentaBolygót, amelyet az Erzsébet-táborok jóvoltából idén is térítésmentesen tudtunk biztosítani a diabéteszes gyermekeknek.

 Tovább
DiabKupa

Családi Sportnap

DiabKupa

Májusban immár harmadik alkalommal került megrendezésre a DiabKupa – Családi Sportnap, amelynek keretében most először focibajnokságot is meghirdettek a szervezők. Igazán impozáns helyszínen, a Fradi népligeti központjában található fedett, műfüves futballpályán, remek környezetben, csodálatos időben zajlottak a küzdelmek.

 Tovább
Nyertünk!

DiaEuro 2023

Nyertünk!

Szerző: Herth Viktória

Nem vagyok focirajongó, de a magyar diabéteszesek futsalválogatottjáért nagyon izgultam. Annyira lelkesek voltak a fiúk, annyira akartak bizonyítani! Sikerült nekik!

 Tovább
Kortalanokkal fesztiváloztunk

CEOSZ

Kortalanokkal fesztiváloztunk

Szerző: Füzesi Brigitta

Az idei június nem csak szokatlanul esős napokkal, hanem egy fantasztikus eseménnyel indult, hiszen a Magyar Szabadidősport Szövetség június 7-én hatalmas és hihetetlenül jó hangulatú rendezvényre várta a fesztiválozni vágyókat. Bár a fiatal életkor nem volt kizáró tényező, a Szépkorúak Fesztiválja elsősorban az érettebb, tapasztaltabb, bölcsebb korosztálynak kínált felejthetetlen élményeket.

 Tovább
Újból megmozdult az ország

Botra fel!

Újból megmozdult az ország

Május 20-án ötödik alkalommal került sor a „Botra fel!” országos nordic walking sétára. A CEOSZ által 2017-ben indított, töretlen népszerűségnek örvendő kezdeményezés célja olyan mozgásforma megismertetése és kipróbálása, amely minden korosztály számára ajánlható, függetlenül az életkortól, attól, hogy valaki sportolt-e korábban, vagy hogy van-e bármilyen betegsége.

 Tovább
Civil Fórum XII.

Civil Fórum XII.

Szerző: Herth Viktória

Március 11-én, Budapesten, a Budai Fonóban ugyanolyan remek volt a hangulat, mint az előző években. A járvány időszakát leszámítva minden évben összegyűlnek a cukorbetegek helyi képviselői a Diabetes magazin és a Tudomány Kiadó programján. Épp ezért van a Civil Fórum, a találkozásért.

 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!