Városi egyesület falun

A Magyar Cukorbetegek Siófoki Egyesülete 2009-ben megalapította az egyesület „Diabklubját” Balatonendréden. Szükségesnek láttuk e klub létrehozását, mert vidéken rosszabb helyzetben vannak a diabéteszesek, nincs kellő ellátottságuk, hiszen még a városban lakóknak is hónapokat kell várni, hogy diabetológus orvoshoz kerüljenek. Kerestünk egy szakápolót, aki segíti a munkánkat.

 Tovább

Nemzetközi Cukorbeteg Találkozó Egerben

A Cukorbetegek Egri Egyesülete Nemzetközi Cukorbeteg Találkozót szervezett szeptemberben, Eger Ünnepe alkalmából, ahol az egyesület 10 éves jubileumát is ünnepeltük.

 Tovább
Hullámvasutazással indult a Diabétesz Hónap

Lent és fent következmények nélkül!

Hullámvasutazással indult a Diabétesz Hónap

Szerző: Keller Richard

Október 14-én délelőtt cukorbeteg-családok vették birtokukba a Budapesti Vidámparkot…
 Tovább

Tíz éven át a törökszentmiklósi cukorbetegekért

A Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesület 10 évvel ezelőtt, 2000 márciusában, a művelődési központ klubjaként Buzás Sándorné vezetésével alakult meg, 17 fővel. Célul tűzték ki a betegség időbeni felismerését, kezelését, a diéta szakszerű alkalmazását, a mozgás jelentőségének hangsúlyozását.

 Tovább
Gyermekekkel Szépalmán

Gyermekekkel Szépalmán

A győri Cukorbeteg Gyermekeket Támogató Egyesület elkötelezett szervező munkájának köszönhetően 25 családnak nyílt lehetősége arra, hogy májusban részt vegyen az 1–8 éves, 1-es típusú cukorbeteg gyermekek és szüleik részére szervezett edukációs hétvégén.

 Tovább

Changing Diabetes betegmentor program

Bevetés indul!

Igencsak sok dolguk volt a Changing Diabetes mentor program résztvevőinek és szervezőinek a nyáron: befejeződtek az előkészítési munkálatok, elkészültek a tájékoztató anyagok, elindult a program iwiw-klubja, már izzanak a telefonok. Itt az ősz és a cukorbeteg mentorok már élesben segítenek betegtársaiknak.

 Tovább
A vesebetegek együtt, egymásért

A vesebetegek együtt, egymásért

A Vesebetegek Országos Egyesületét (VORE) 1987-ben a vesebetegek olyan csoportja hozta létre, akik elégedetlenek voltak az akkori ellátással, a betegeknek biztosítható életminőséggel. Kiket számítunk mi a vesebetegek táborába?

 Tovább

Új klub alakult

Berettyóújfalui Diabétesz Klub

Örömmel tudatom a Diabetes lap olvasóival, hogy 2010. január 7-én megalakult a Berettyóújfalui Diabétesz Klub − 20 fővel. Jót beszélgettünk, kicsit szórakoztunk, citerazenét, nótákat, verseket hallgattunk. A klub alakuló ülésén jelen volt Papp Sándor, az 1993-ban alakult Bihari Diabétesz Egyesület elnöke, dr. Nagy Bertalan főorvos úr, aki szakmai segítője az egyesületnek, valamint Nagy Judit dietetikusunk. Harmadik, márciusi összejövetelünkön – amelyen a Jázmin virágbolt segítségével a férfiak egy-egy szál virággal köszöntötték hölgytagjainkat –, már 34 tagot számlált klubunk.

 Tovább
A csoda óráiról

Negyven éve diabéteszesek találkozója Győrben

A csoda óráiról

Szerző: Herth Viktória

Minden ember életében vannak katartikus pillanatok. Nem feltétlenül az ünnepi eseményekre gondolok, az esküvőkre, temetésekre. Egy reggelre, amikor hirtelen felismerés villan belénk… egy találkozásra, amely megváltoztatja az életünket… egy helyzetre, amelyre rég vártunk, amelytől mindig féltünk, s végre bekövetkezett… Ezek a valódi ünnepek, a lélek mérföldkövei. Ezekről nehéz másnak mesélni. Nincs mit mondani, érezni kell.

 Tovább

Diabéteszévfordulók szerte a világban

Laptársaink jubileumai

Szerző: József Attila

d-journal (Svájc) – Diabetes (Finnország)

 Tovább

Diabéteszévfordulók szerte a világban

Laptársaink jubileumai

Szerző: József Attila

Diabetes Forecast (USA) – Diabetes Control (Chile) – Balance (UK)

 Tovább
Nem szerencsejáték a diabétesz!

Nem szerencsejáték a diabétesz!

Szerző: Keller Richard

Pörög-forog, vadul ide-oda cikázik az acélgolyó a ruletten, a gyerekek lélegzetvisszafojtva koncentrálnak. Egy kislány, csukott szemmel, hirtelen hátat fordít az asztalnak, és konok, zárt ajkai között görcsösen mormol valamit. Ökölbe szorított kezek, vörösen izzó arcok, lázas tekintetek. Kétségbeesés lesz rajtam úrrá: te jó ég, mit művelek? Honnan jött az az idióta ötletem, hogy gyermektáborba kaszinójátékot hozok?

 Tovább

Közös út

25 éves a Monori Cukorbeteg Egyesület

 Tovább

Az egészségükért kirándultak

Az országos adatokhoz hasonlóan Tatán és környékén is folyamatosan nő a cukorbetegek száma. Az elkeserítő adatok mellett jó hír, hogy egyre többen folyamatosan törődnek önmagukkal, kezelik betegségüket.

 Tovább

Itt mindenki tök jól van

15 éve táboroztat cukorbeteg fiatalokat a 20 éves Heves Megyei Diabétesz Szövetség.

 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!