Diabetes-túra Kaposváron

Diabetes Világnap, 2008. november 8–9.


Következő oldal
63 kép
Kaposvári túra
2008. november 9.
63 kép

A kedves Olvasó most egy rendhagyó beszámolót olvashat. Készítője botcsinálta újságíró, nem a szavak, inkább a képek embere. Történt ugyanis, hogy elkövetkezett az idei utolsó „Túra az egészségért – Nem csak diabéteszeseknek” megszervezése. Az idő már olyan rövid volt, az időjárás meg bármikor rosszabbra fordulhatott, így elhatároztuk: a kaposvári világnapi ünnepség másnapját jelöljük ki időpontnak. És hogy ne befolyásolhasson bennünket a hideg és az eső, ez alkalommal inkább a kultúrát részesítettük előnyben, de fogalmazhatnék úgy is, hogy most a szellemünk megtornáztatására fektettünk hangsúlyt. Erre alkalmasabb helyet nem is találhattunk volna, mint ezt a csodás, ligetes várost a dombos környékkel, a régit óvó, az újat ízlésesen hozzáépítő, festői emlékeket megőrző Kaposvárt. Fő programunk a város szülöttjének – és élete utolsó 17 évében visszatérő, ott, a Róma-hegyen letelepedő és alkotó – Rippl-Rónai József alkotóházának megtekintése volt.

Tájékoztató a Rippl-Rónai-villa elott

Kvízjáték az indulás elott

Támogatóink ajándékcsomagjának kiosztása

Néhány szót még a lelkes emberekrol, akiknek ezt a szép napot köszönhetjük: Ferkáné Zsuzsának, a Cukorbetegek Kaposvári Egyesülete vezetojének, aki minden betegsége ellenére (egy hete még lázasan feküdt otthon tüdogyulladással) megszervezte nemcsak a mi programunkat, hanem szombaton a világnapi rendezvény háziasszonya is volt. Minden elismerésünk az övé! Köszönet a lelkes kaposvári és monori csapatnak, akik testületileg részt vettek a sétán, és azt hiszem, kiválóan érezték magukat, élükön Jámborné Jutkával. Köszönjük Buzási Évának, a lelkes lokálpatriótának a nagyszeru idegenvezetést, a rengeteg hasznos információt. És persze most is hálásak vagyunk támogatóinknak, akik mindezt lehetové tették számunkra.

Guti Péter

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a túra támogatóinak:

MKB EgészségpénztárKaramellRocheSeditaXyloSweetDiabion77 Elektronika
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!